Leden van de bewonersgroep met daarachter de plek waar de flat zou moeten komen. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Leden van de bewonersgroep met daarachter de plek waar de flat zou moeten komen. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Gemeente vergelijkt toch gehele scenario Filmwijkers

FILMWIJK – De gemeente heeft de Bewonersgroep Oostkavels-Filmwijk toegezegd hun scenario voor de Oostkavels toch in zijn geheel mee te zullen vergelijken en niet alleen de grondprijs op de plek waar een hoge flat moet komen. Ze schrijven dat in hun nieuwsbrief naar andere Filmwijkers.

Door Marcel Beijer

De Oostkavels lopen grofweg vanaf het Flevoziekenhuis, langs het politiebureau naar de spoorlijn. De bewoners waren aanvankelijk trots op de manier waarop participatie werd gedaan: alle fracties in de gemeenteraad, en zelfs de wethouder, hadden zich laten informeren over het scenario dat zij hadden toegevoegd aan de drie scenario’s die gemeente overweegt. In alle die drie opties staat op de zuidpunt, naast het Flevoziekenhuis, een 70 meter hoge flat ingetekend. In het vierde scenario van de bewoners is de flat weggelaten en wordt van laag (bij de Filmwijk) naar hoog (bij het station) gebouwd.

Gepiepeld

De bewoners vreesden dat ze gepiepeld werden toen wethouder Julius Lindenbergh aangaf dat hij het vierde scenario niet het meest logische vond. Bovendien vreesden de bewoners dat de gemeente de grondprijzen per kavel zou vergelijken: de grondprijs met een hoge flat wordt natuurlijk lager dan wanneer die kavel onbebouwd blijft. De bewoners stellen dat hun scenario in zijn geheel moet worden meegenomen.

Volledig

Na publicatie in deze krant hebben de bewoners bezoek gehad van de programmadirecteur en strategisch adviseur van Almere Centrum die lieten weten dat het vierde scenario in zijn geheel zal worden meegenomen. ‘Een juist besluit, omdat dit recht doet aan ons scenario.’
Uiteindelijk beslist de gemeenteraad voor welk scenario gekozen gaat worden.