Moeders in het zonnetje op Moederdag

ALMERE - Zondag 14 mei is het weer Moederdag, hèt moment om alle moeders in het zonnetje te zetten met een bosje bloemen, een etentje, een persoonlijk cadeautje, een gezellig uitstapje of gewoon een extra dikke knuffel.

Lokale winkeliers hebben weer leuke verwenpakketten en Moederdagaanbiedingen, maar je kunt je moeder natuurlijk ook verrassen met een zelfgebakken cake of een dagje uit. Ga gezellig samen naar de film of het theater, maak een lekkere wandeling in een van de Almeerse natuurgebieden of doe mee aan een van de activiteiten die op Moederdag plaatsvinden in Almere. 

Muziekwandeling

Op Moederdag organiseert Goede Reden Concerten samen met IVN en STad & Natuur bijvoorbeeld een muziekwandeling op en rond het Almeerderstrand. Er is een wandeling om 11.00 en om 11.30 uur,  met onderweg miniconcertjes klassieke muziek. Start- en eindpunt is bij de parkeerplaats van Vis à Vis aan de Muiderzandweg 1. Reserveren is nodig en kan via www.goederedeconcerten.nl. Als het weer tegenzit en de muziekwandeling niet doorgaat, wordt u ‘s ochtends geïnformeerd.

Outdoor Event

Voor een actieve Moederdag trakteer je jouw moeder op een leuke dag bij SEC Outdoorpark Almere. Zo is er het SEC Outdoor Event voor het hele gezin op 13 en 14 mei met vele leuke activiteiten. Kijk voor meer informatie op outdoorparkalmere.nl.

Lentefeest

Ook is er op Moederdag een Lentefeest voor het hele gezin op de kinderboerderij van Stad & Natuur in het Den Uylpark. Van 12.00 tot 16.00 uur is er van alles te beleven en traditiegetrouw worden ook de schapen van hun winterjas ontdaan. Of ga zondag op ontdekkingstocht met Stad en Natuur in de duinvallei in Almere Duin, de plek om samen op zoek te gaan naar waterbeestjes. Meer informatie: winkel.stadennatuur.nl.

Expeditie DUIN

StrandLAB Almere organiseert op Moederdag een bijzondere expeditie door Duin. Verschillende buurtbewoners stellen hun huiskamers open voor kunstenaars en andere creatieve makers. Wandel langs acht verschillende locaties die helemaal in het teken staan van Moeder Aarde, hoe toepasselijk op Moederdag. Huiskamers, tuinen en hallen worden omgetoverd tot intieme podia en workshopruimtes. Kijk voor meer informatie op strandlab-almere.nl