(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Opening Kabouterpad Spannie in het Spanningsveldbos

ALMERE – Het Kabouterpad Spannie in het Spanningsveldbos bij Stedenwijk wordt zaterdag 3 juni officieel geopend. Op deze openingsdag krijgen de kinderen een echte kaboutermuts en een verrassingstasje als het pad gelopen is.

“Eind 2019 vroeg ik mij af of het mogelijk was een kabouterpad te realiseren in het Spanningsveldbos”, vertelt Karin Louw van Collectief Stedenwijk-Zuid Groen. “Samen met de werkgroep Spanningsveldbos van het Collectief zijn we aan de slag gegaan. De werkgroep neemt immers al veel initiatieven om dit stukje bos te behouden. We hebben een projectplan ingediend bij de Gemeente Almere en onder de buurtbewoners en op scholen onderzocht of er voldoende draagvlak voor is. Hierop zijn veel positieve reacties ontvangen.”Vanuit de Veldhoek is dit kabouterpad te lopen. Onderweg kunnen er opdrachten uitgevoerd worden.

Een werkgroep is momenteel bezig met de verdere ontwikkeling van het kabouterpad.Zo is er een opdrachtenblad gemaakt, zijn er bingokaarten ontwikkeld, komt er een docentenhandleiding en een themakist die gebruikt kan worden bij kinderfeestjes.

Opening Kabouterpad Spannie

Zaterdag 3 juni
Tijd: 14.00
Inloop: 13.30 uur.
Locatie: De Veldhoek Deurnestraat 40.
Daar is dan nog meer informatie over het Kabouterpad en de andere werkgroepen van het Collectief Stedenwijk Zuid Groen te krijgen.