(Foto: AdobeStock)
(Foto: AdobeStock) Nataraj - stock.adobe.com

Steun gezocht voor Almeerse kandidaten beraad Schiphol

Algemeen

ALMERE - Burgerparticipatie Almere (BPA) gaat zich ook bezig houden met ‘gezonde lucht rond Schiphol’. Deze mogelijkheid dient zich met de oprichting van de Maatschappelijke Raad Schiphol per 1 juli aan. Almeerders stellen zich kandidaat, maar hebben daarvoor steun nodig. Die moet snel gegeven worden: voor 16 mei.

Almere ligt in een gebied dat geluidshinder van Schiphol ondervindt. De Maatschappelijke Raad Schiphol (MRS) richt zich op de verbetering van de leefomgevingskwaliteit in de omgeving van Schiphol. Het beraad is ingesteld door de minister van Infrastructuur heeft als hoofdtaak ‘alles te doen om de leefomgevingskwaliteit rond Schiphol te verbeteren’. Hiertoe behoort het realiseren van een transparante, onafhankelijke en duidelijke informatievoorziening over de leefomgevingskwaliteit rondom Schiphol.

Samenstelling

In de MRS komen tien bewoners per cluster (zijnde een start/landingsbaan) één kiespersoon voor het binnengebied en één kiespersoon voor het buitengebied, waar ook Almere onder valt. Verder komt er inbreng van vijf maatschappelijke organisaties (bijv. milieuorganisaties) en vijf tot zes onafhankelijke externe deskundigen.

De keuze van de 10 bewoners komt getrapt tot stand.

•         Omwonendenorganisaties, waaronder BPA voor Almere, wijzen een of meer kiespersonen aan vanuit hun organisatie. Voor Almere zijn dit dus BPA-sympathisanten.

Voor elke aan te wijzen kiespersoon zijn 50 handtekeningen nodig. Bij 100 handtekeningen dus 2 kiespersonen of 2 stemmen voor de enige kiespersoon. Enz.

•         De kiespersoon/kiespersonen kiezen per cluster hun vertegenwoordiger in de MRS. Dus voor alle omwonendenorganisaties (waaronder BPA) kiezen de kiespersonen één vertegenwoordiger in de MRA. Vanuit BPA is tenminste één persoon bereid kiespersoon te zijn.

Uitgebreide informatie over de MRS is te vinden op deze website.

Burgerparticipatie Almere vraagt geïnteresseerden met deze link het ondersteunings-formulier in te vullen. Dat moet voor 16 mei. Zo kunnen Almeerders vertegenwoordigd worden in (het circuit van) de Maatschappelijke Raad Schiphol.