Vorig jaar ging de tegel naar Ally Blijft Binnen. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Vorig jaar ging de tegel naar Ally Blijft Binnen. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Genomineerden voor nieuwe tegel in Walk of Fame bekend

Algemeen

ALMERE - De drie genomineerden voor de 49e tegel in de Almeerse Walk of Fame zijn bekend. Kanshebbers zijn stichting Wensjes, de Floriade Expo en studentenvereniging ’endzjin S.V.E.I.A. Almeerders kunnen vanaf nu stemmen op hun favoriet. 

De Walk of Fame Almere is een cadeau van Rabobank Almere aan de gemeente Almere ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum. Elk jaar tot en met 2043 schenkt Rabobank Almere de gemeente en haar inwoners een nieuwe tegel. Almeerders kunnen ieder jaar onderwerpen inbrengen en meestemmen over de hoogtepunten uit de Almeerse geschiedenis van het voorgaande jaar. Vanaf nu kan er gestemd worden op de drie genomineerden voor de Walk of Fame tegel 2022: 

Stichting Wensjes

Stichting Wensjes is een non-profit organisatie die met vele vrijwilligers noodhulp biedt aan Almeerse huishoudens die in een knellende financiële situatie zitten. In 2022 was deze hulp helaas meer dan nodig voro vele gezinnen in onze stad door de stijgende prijzen en de energiecrisis. 

Floriade Expo

Het college zag af van het plan om een extra tegel in de Walk of Fame op te nemen gewijd aan de inzet van alle Almeerse vrijwilligers en inzenders bij de Floriade. De Floriade Expo is nu wel genomineerd voor de reguliere tegel van 2022. De wereldtentoonstelling in Almere is mogelijk gemaakt dankzij vele vrijwilligers, ondernemers en organisaties, die ondanks alle tegenslagen en negativiteit zich hebben ingezet voor de Floriade. 

Studentenvereniging

Studentenvereniging [’endzjin] S.V.E.I.A. is een thuishaven voor nieuwe studenten en bestaande leden. In 2022 mochten de deuren weer open voor de studenten na een moeilijke coronatijd. De vereniging zet Almere op de kaart als studentenstad levert een grote bijdrage aan de introductieweek voor nieuwe studenten.

Stemmen

Via www.walkoffamealmere.nl kan worden gestemd op de drie kanshebbers. In september wordt bekendgemaakt wie de 49e tegel heeft gewonnen.