Ans Kreelekamp,.raadslid van de SP (Foto: Almere DEZE WEEK)
Ans Kreelekamp,.raadslid van de SP (Foto: Almere DEZE WEEK)

Ruzie tussen PvdA en SP over Oldewierde

Algemeen

ALMERE – In de gemeenteraad ontstond afgelopen donderdag een ruzie tussen de PvdA en de SP. De PvdA stelde in het actualiteitenhalfuur vragen aan wethouder Alexander Sprong (SP) over water- en schimmeloverlast in de Oldewierde in Haven.

Door Robert Mienstra

Het gebouw aan de Oldewierde is ongeveer vier jaar oud. Al lange tijd hebben bewoners last van water dat door de muren komt en van schimmeloverlast, stelde Erik Theunissen van de PvdA. Er schijnt sprake te zijn van bouwkundige problemen waar woningcorporatie de Alliantie en de bouwer onenigheid over hebben. De PvdA vroeg de wethouder in dit conflict te bemiddelen

Al opgepakt door SP

Voordat de wethouder kon antwoorden nam raadslid Ans Kreelekamp van de SP het woord. Haar partij had het onderwerp met de SP-hulpdienst al opgepakt en de Alliantie had aan de partij aangegeven dat ze in actie zou komen. “Dit onderwerp is dus niet meer actueel”, zei Kreelekamp.
Dit, terwijl het onderwerp pas die donderdagmiddag door de PvdA op de agenda was geplaatst. Theunissen was over deze actie van de SP flink in zijn wiek geschoten omdat de SP zijn onderwerp daarmee kaapte. Wethouder Sprong (SP) zei nog wel dat hij de zaak in de gaten zou houden, maar of hij ging bemiddelen liet hij nu in het midden omdat zijn partijgenoot Kreelekamp de vragen van Theunissen al had beantwoord.

Na afloop van de vergadering stonden Theunissen en Kreelekamp als twee kemphanen tegenover elkaar in de gang van het stadhuis.
Inmiddels hebben de raadsleden het met elkaar uitgepraat.