(Foto: AdobeStock)
(Foto: AdobeStock)

Stemmen staken over cameratoezicht in Haven

Algemeen

ALMERE – De motie van de VVD, ChristenUnie en de PVV om voor langere tijd cameratoezicht in het centrum van Haven te realiseren is in de gemeenteraad aangehouden.

Door Robert Mienstra

In de raad staakten de stemmen: 22 voor en 22 tegen. Daardoor wordt de stemming over twee weken over gedaan. Doordat een raadslid van de PVV door privé-omstandigheden niet aanwezig kon zijn, werd de verwachte meerderheid voor de motie niet gehaald.

De drie partijen willen dat het college (financieel) gaat onderzoeken om permanent een langere periode (tijdelijk) cameratoezicht in het stadscentrum van Almere – Haven te realiseren. Verder willen de partijen dat naast cameratoezicht ook andere veiligheidsmaatregelen worden getroffen in het stadscentrum van Almere – Haven.
De partijen achten de maatregel nodig omdat ondernemers in Haven geteisterd werden door overvallen en door inbraken. ‘Het publiekelijk aankondigen van het stopzetten van dit cameratoezicht heeft voor veel onrust heeft gezorgd onder de ondernemers’, stellen de partijen.