Burgemeester Hein van der Loo sprak de aanwezigen toe tijdens het 35-jarig jubileumfeest van De Zonnebloem Almere Buiten. (Foto: aangeleverd)
Burgemeester Hein van der Loo sprak de aanwezigen toe tijdens het 35-jarig jubileumfeest van De Zonnebloem Almere Buiten. (Foto: aangeleverd)

Zonnebloem Almere Buiten viert 35-jarig bestaan

Algemeen

BUITEN -  Het 35-jarig jubileum van De Zonnebloem afdeling Almere Buiten is afgelopen zaterdag gevierd met een groot feest.

Zangeres Willeke Alberti kon helaas niet optreden vanwege een poliep op haar stemband, maar haar achtergrondzangeres Barbara Lok en de muzikanten van haar band waren er wel. Barbara kende natuurlijk ook alle liedjes en nam met haar zang de hele zaal mee.

De zaal was professioneel versierd met ballonnen en vlaggen. Na een kleurrijk zonnebloemgebakje nam burgemeester Hein van der Loo het woord. Hij noemde de vrijwilligers het cement van de samenleving en het bestuur was de troffel. Later mocht de burgemeester ook een liedje met de band meezingen en dat deed hij heel verdienstelijk.

Wedstrijddansers Raymond en Ingrid gaven een demonstratie ballroomdansen, maar ook de polonaise ontbrak niet tijdens deze gezellige middag. Op een groot scherm werd foto’s vertoond die in de afgelopen zeven jaar werden gemaakt tijdens activiteiten en uitstapjes. 

Speldje en oorkonde

Door Michel Hupkens van De Zonnebloem regio Flevoland werden ook de vrijwilligers die 10 jaar of langer bij de Zonnebloem zijn in het zonnetje gezet. Zij kregen een oorkonde en een speldje met het logo van de zonnebloem erop. Dit waren Joke van den Maagdenberg, Connie Huisman, Lida van der Meer, Kitty Schlüter (12 jaar), Betty Bosman, Joop Mensen (13 jaar), Ineke van de Wetering (14 jaar), Marianne Koster (14 jaar), Liesbeth Mensen (18 jaar) en Ria Ruiter (21 jaar). 

De feestmiddag was mogelijk gemaakt dankzij de Firma Stevens, Rabobank Clubsupport, TandStad, Plus Supermarkt de Greef, Gemeente Almere, Albert Heyn Oostvaarders, Albert Heyn Buiten Centrum, particuliere giften en vele vrijwilligers.

Zangeres Barbara Lok maakte er een feestje van. (Foto: aangeleverd)
 Wedstrijddansers Raymond en Ingrid gaven een demonstratie ballroomdansen. (Foto: aangeleverd)
De voetjes gingen van de vloer voor een gezellige polonaise. (Foto: aangeleverd)
Het team van De Zonnebloem Almere Buiten. (Foto: aangeleverd)