(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Bewoners in actie voor behoud Spanningsveldbos

Algemeen

STEDENWIJK - Een delegatie van de Almeerse gemeenteraad bracht donderdag een bezoek aan de beoogde locaties voor een buitenzwembad, waaronder het Spanningsveldbos in Stedenwijk-Zuid. Ruim veertig wijkbewoners hadden zich met spandoeken verzameld bij het Bivak, het gebouw bij de volkstuinen naast het bos. ‘Spanningsveldbos moet bos blijven’, vinden zij. 

Cary van Koningsveld, bezorgde wijkbewoonster en inzender van een ingezonden brief, en Han de Breet, namens het Collectief Stedenwijk zuid-groen, hielden donderdag een warm betoog voor het behoud van het Spanningsveldbos. Aansluitend maakten de raadsleden en de bewoners een wandeling door het bosgebied.

“Het Spanningsveldbos is het laatste stuk bos aan de noordzijde van de A6, als wandelgebied bij veel buurtbewoners heel geliefd”, aldus Van Koningsveld. “In het bos groeien vele soorten bomen en struiken en leven veel soorten vogels en allerlei zoogdieren, waaronder bevers, reeën, marters en een vos. Een groep vrijwilligers werkt regelmatig in het bos en heeft er wandelpaden, nestel- en broeihopen aangelegd. Ook is de beruchte berenklauw met succes bestreden en worden vogelhuisjes geplaatst, gemonitord en onderhouden.”

Kabouterpad

“De raadsleden waren onder de indruk van de betrokkenheid van de bewoners en zij toonden veel belangstelling voor hun verhalen. Binnenkort moet er een besluit genomen worden over de komst van een buitenzwembad in Almere. Hopelijk worden de ontmoeting van deze middag en de verhalen en argumenten daarin meegnomen.”

Wethouder Jesse Luijendijk opent zaterdag 3 juni om 14.00 uur overigens een kabouterpad in het bos, financieel ondersteund door de gemeente middels het wijkbudget en aangelegd door een groep vrijwilligers uit de wijk.