(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Vijf Almeerse basisscholen in de race voor ANWB Verkeersplein

ALMERE - Dit jaar houdt de ANWB opnieuw de verkiezing ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’. Op een verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen en praktijkervaring opdoen. Dit wordt steeds belangrijker, omdat de fietsvaardigheid van basisschoolleerlingen de afgelopen jaren structureel afneemt. Dit maakt hen extra kwetsbaar in het steeds drukker wordende verkeer.

In de provincie Flevoland doen twaalf basisscholen mee aan de verkiezing. Uit Almere zijn dat Het Drieluik, de Bombardon, KBS de Pirouette, Aurora en De Ark. Iedereen kan een stem uitbrengen op één van de bijna 360 basisscholen die in de race zijn voor een ANWB Verkeersplein. Stemmen kan tot en met vrijdag 26 mei op https://www.anwb.nl/lidmaatschap/maatschappelijk/anwb-verkeerspleinen/wineenverkeersplein

Veilig oefenen

Kinderen doen steeds minder ervaring op in het verkeer, doordat ze bijvoorbeeld met de auto of bakfiets gebracht worden. Ook bevinden buitenschoolse activiteiten zich vaak op loopafstand en hebben sommige kinderen geen eigen fiets. Juist omdat basisschoolkinderen nog volop in ontwikkeling zijn, kunnen zij verkeerssituaties vaak niet goed inschatten. Het voornaamste doel van een ANWB Verkeersplein is dat zij veilig kunnen oefenen met verschillende verkeerssituaties, zoals oversteken, scherpe bochten nemen met de fiets, het inhalen van andere verkeersdeelnemers en het veilig oprijden van een rotonde. Daarnaast wil de ANWB met verkeerspleinen de kennis van de verkeersregels en het verkeersinzicht van kinderen vergroten.