Velt-ecotuindagen op 3 en 4 juni in Oosterwold

OOSTERWOLD – Tien tuinen in Oosterwold doen op 3 en 4 juni mee aan de Velt-ecotuindagen. Velt is een Belgisch-Nederlandse organisatie die zich inzet voor ecologisch leven en tuinieren.  Almeerders kunnen er in gesprek gaan met de gepassioneerde tuineigenaren en ideeën opdoen over ecologisch tuinieren. 

In Oosterwold zijn talloze tuinen te vinden die zich richten op stadslandbouw, ecologisch tuinieren, permacultuur en biodiversiteit. Elk van de tien open tuinen heeft iets te bieden. Zo zijn er tuinen waarin permacultuur centraal staat en tuinen die zijn ingericht met planten speciaal voor wilde bijen. Daarnaast zijn er een kruidentuin en een verfplantentuin te bewonderen. In sommige tuinen worden zelfgekweekte planten verkocht en op een aantal locaties kan men genieten van koffie en thee met iets lekkers erbij.

Mini-camping

Voor mensen van buiten Almere is er speciaal voor deze gelegenheid een mini-camping in het leven geroepen om voor tien euro per persoon te overnachten in een mooie tuin. Overnachting is inclusief eenvoudige, vegetarische maaltijd. Wil je een overnachting boeken op de camping, mail dan: joannelantink@hotmail.com.

Meer informatie op velt.nu