Ruud en Karin Sliphorst, van de Opkikker. (Foto: aangeleverd)
Ruud en Karin Sliphorst, van de Opkikker. (Foto: aangeleverd)

Karin uit Almere al 25 jaar vrijwilliger bij Stichting Opkikker

ALMERE - Vijf vrijwilligers van Stichting Opkikker zijn in het zonnetje gezet. Zij ontvingen tijdens een gezamenlijk etentje een zilveren speld omdat zij maar liefst 25 jaar als vrijwilliger betrokken zijn bij Stichting Opkikker. Eén van deze vrijwilligers is Karin Sliphorst uit Almere. 

Stichting Opkikker werd in 1995 door Ruud Sliphorst opgericht. De stichting organiseert Opkikkermomenten voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Deze Opkikkermomenten kunnen niet bestaan zonder de vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de stichting. Als vrouw van de oprichter kwam Karin op natuurlijke manier met Stichting Opkikker in aanraking. Ze is al vanaf het oprichten van de stichting als vrijwilliger betrokken bij de Stichting.

Toen de stichting pas net was opgericht, werd er per gezin een individuele Opkikkerdag georganiseerd. Karin had hier een grote rol in: ze hielp met het organiseren van de Opkikkerdagen en begeleidde ook de gezinnen tijdens deze dagen. Tegenwoordig zien de Opkikkermomenten er heel anders uit, maar Karin is nog steeds als vrijwilliger actief tijdens deze dagen. Vol liefde en enthousiasme zet zij zich al 25 jaar in om gezinnen met een langdurig ziek kind een lichtpuntje te bezorgen.