Bewoonster Greet Riskes sprak de gemeenteraad toe. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Bewoonster Greet Riskes sprak de gemeenteraad toe. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Bewoner pleit voor Hanging baskets in Stad

ALMERE – Greet Riskes bood afgelopen donderdagavond tijdens de Politieke Markt namens het Platform Almere Centrum een petitie aan om de hanging baskets in het centrum van Stad te behouden. Het gaat om de manden zoals die hangen bij het Deventerpad, Olstgracht, Brouwerstraat, Koper lagershof, een deel van de passages, de Kiekendief, Leerlinghof en Meesterstraat.

“Wij hebben de afgelopen zeven jaren mogen genieten van prachtige hanging baskets in een groot deel van ons stadscentrum. Tot onze verbazing werd ons nu meegedeeld dat deze in 2023 niet meer geplaatst gaan worden. Wij vragen u om steun voor het plaatsen van de hanging baskets”, zei Riskes tegen de gemeenteraad.

Sfeer

“De hanging baskets zijn een sieraad voor de stad omdat zeven maanden lang duizenden inwoners, die zelf geen tuin hebben, er dagelijks van genieten”, stelde de indienster. “De toeristen die varen over de Olstgracht zijn blij verrast als ze door de prachtige gracht varen. Bovendien verhogen de baskets de vriendelijke sfeer waardoor de veiligheid verhoogd wordt.”

Het is nu aan de raad om te kijken of ze de petitie uitgevoerd wordt.