(Beeld: aangeleverd)
(Beeld: aangeleverd)

Almeerse Dani en Hanna maken podcast ‘Robotverteller’

Algemeen

ALMERE – De Almeerse Dani (7) en Hanna (5) maken samen met hun vader Kevin Meijer de podcast ‘Robotverteller’. Met behulp van ai, kunstmatige intelligentie, gaan ze op zoek naar mooie en spannende verhalen van en voor kinderen. 

“In elke aflevering vraag ik aan mijn dochters Dani en Hanna om een verhaallijn te bedenken. Dit kan van alles zijn, van spannende heldenavonturen tot middeleeuwse fantasieverhalen”, vertelt Kevin. “Vervolgens geven we deze verhaallijn aan de Robotverteller, de chatbot ChatGPT, die het verhaal compleet maakt.” Het uiteindelijke resultaat is een audioverhaal dat bedoeld is voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud om naar te luisteren. “Kinderen kunnen ook hun eigen verhaalideeën insturen”, zegt Meijer.

Spannende ontwikkeling

De Almeerder is ondernemer en houdt zich veel bezig met audioproducties. “Maar ik heb ook een fascinatie voor technologie. Al deze interesses komen samen in deze podcast”, vertelt hij. “Als ik naar mijn dochters kijk en naar de wereld waarin ze opgroeien, realiseer ik me dat er dingen zijn die voor hen vanzelfsprekend zullen zijn, zoals internet dat voor mijn generatie was. Kunstmatige intelligentie zal een belangrijk onderdeel van hun leven zijn. Het is een spannende ontwikkeling en ik zie het als mijn taak als vader om ze op een toegankelijke manier kennis te laten maken met AI. Wat kun je ermee doen? Waarom zou je het gebruiken? En waar ligt de grens voor AI?”

Fantasie de vrije loop

Zo kwam hij op het idee om samen met zijn dochters verhalen te bedenken met behulp van AI. “Het is een leuke manier om onze fantasie de vrije loop te laten en te ontdekken wat de robot allemaal kan verzinnen. Tegelijkertijd leren we ook wat er wel of niet goed werkt. Misschien vinden andere kinderen het ook leuk om met ons mee te gaan op deze ontdekkingsreis en op een speelse manier kennis te maken met de ontwikkelingen op het gebied van AI.”

Luister de podcast en deel je eigen verhaal-ideeën via robotverteller.nl