Kasteel

ruine te koop voor 25 miljoen doch de kopers houden de handen op de knip. (ADW 17 april) Vreemd, De gemeente Almere had het ook kunnen kopen en het afbouwen zoals eerder bedoeld. Een schande dat ons belastinggeld op die manier verkwanseld is en men wel in de bodemloze Floriadeput is blijven storten. Koop het kasteel terug en laat het afbouwen door werklozen of bijstanduitkerings gerechtigden. Dan heeft een ieder daar nog wat aan en het kan een mooie toeristische trekpleister worden.

Henny Brugman 

Circusdieren

Geen circussen met dieren meer in Almere (ADW 17 april). Dat politieke partijen tijd hebben om dit vast te stellen is voor mij onbegrijpelijk gezien de grote problemen bij de gemeente Almere. Als weldenkend mens snap ik niet wat het nut is van deze regelgeving. De dieren worden goed verzorgd en doen niemand iets kwaad en zij vermaken mensen zoals alle dieren dit doen in duizenden gezinnen. Dieren zijn een onderdeel van onze maatschappij en doen veel goeds en wie geeft u het recht om dit om een of andere ondoordachte reden te verbieden. Komt er straks een verbod op alle huisdieren?

C. Reeuwijk

Rijkdom

Van harte gefeliciteerd Muziekids met jullie 10-jarig bestaan. Als wij lezen in het artikel van Indira Draijer van 17 april 2024 over Muziekids, dan speelt niet alleen de rijkdom van muziek de ‘boventoon’, hier is zeker ook sprake van liefdevolle, deskundige en gedreven medewerkers. Liefde en toewijding komen sterk naar voren in het verhaal. Zo vertelt studioleider Sjoerd van Ravenswaaij over een non-communicatief jongetje dat vaak op bezoek kwam in de studio en daar helemaal opbloeide. Bij zijn eerste bezoeken durfde hij niet binnen te komen, maar uiteindelijk durfde hij door de studio te lopen en de instrumenten te ontdekken. De toegankelijkheid naar de kinderkliniek was voor hem en vele anderen gemakkelijker. Toegankelijkheid is op zich al een rijkdom. Ook voor u en mij is een hartelijk welkom bij Muziekids gegarandeerd. Immers ‘bekend, maakt bemind’. De medewerkers van Muziekids kijken met veel vertrouwen naar de toekomst. “Kom eens langs”. Dit artikel kunt u ook online lezen bij Almere Deze week.

Jo Bosma