Afbeelding

Col Canto start Almeers Regenboogkoor

Uit

ALMERE - Stichting Col Canto is van plan om in september een LHBTI+-koor te starten in Almere. Wie het leuk lijkt om mee te zingen in dit Regenboogkoor, is van harte welkom op de startbijeenkomst op 9 april. 

Stichting Col Canto heeft al twee koren; Multiple Voices - dat verschillende stijlen ten gehore brengt - en Col Canto Klassiek dat grotere werken zoals missen en requiems zingt. “Inclusiviteit en diversiteit zijn een belangrijk onderdeel van onze missie, dus een Regenboogkoor zou daar goed in passen”, vertelt Ellen Veenker, voorzitter van het bestuur. “Ik was vorig jaar in het Italiaanse Bologna, waar mijn schoonzusje zong op een wereldfestival voor LHBTI+-koren. Dat was geweldig. Het viel me op dat uit de kleinste plaatsjes Regenboogkoren waren afgevaardigd en toen dacht ik: waarom hebben we dat in Almere niet?” 

Gesprekken in het najaar met diverse mensen die een daarvoor relevant netwerk hebben, leverden positieve reacties op. “Zo ontstond het idee om onder de vlag van Col Canto een Regenboogkoor te starten.” 

Startbijeenkomst op 9 april

Col Canto organiseert op dinsdag 9 april een startbijeenkomst om 20.00 uur in De Cartoon aan de Gerrit Th. Rotmanlaan in Almere Buiten. “Geïnteresseerden zijn van harte welkom om te kijken of een dergelijk koor iets voor ze is. We kunnen dan ook bekijken welk repertoire de voorkeur heeft”, aldus Veenker. “We zijn overigens ook nog op zoek naar een dirigent.” 

Aanmelden, ook als je wilt meezingen maar niet kunt op 9 april, kan via info@stichtingcolcanto.nl onder vermelding van Regenboogkoor.