De band Latinella. (Foto: aangeleverd)
De band Latinella. (Foto: aangeleverd)

Swingende avond met Latinella in Cultuurhuis Buiten

BUITEN CENTRUM - Latinella zorgt op zaterdag 30 maart voor een swingende avond in Cultuurhuis Buiten. De band combineert synthesizers met traditionele Latin grooves in de mooiste popklassiekers tot een verrassende interculturele ervaring.

Latinella is ontstaan doordat pianist/componist/arrangeur Jeroen van Helsdingen het idee kreeg om grote pophits te vertalen naar Latin ritmes. De stukken worden met zorg gekozen, waarbij naast herkenbaarheid ook het verrassingselement niet uit het oog wordt verloren. Door de Latin grooves te combineren met synthesizers ontstaat een hele nieuwe sound, met als ‘cherry on the cake’ het zwarte soul geluid van blanke zangeres K-Bee. Het concept slaat aan bij zowel oud als jong publiek, dat het repertoire enthousiast staat mee te zingen en te dansen. De muzikanten hebben stuk voor stuk grote speelervaring en hebben hun sporen verdiend in het vak. Hun enthousiasme en speelplezier onderling maakt deze groep uitermate overtuigend in hun live performance op het podium.

Het concert van Latinella begint zaterdag30 maart om 20.00 uur en heeft een pauze. Inloop vanaf 19.30 uur. Tickets kosten 12,50 euro.

Open Podium 

Een dag eerder, vrijdagavond 29 maart, is weer het maandelijkse Open Podium voor muzikanten, schrijvers, cabaretiers, dansers, theatermakers en andere podiumkunstenaars uit Almere. De line-up is breed. Het programma duur van 20.00 tot 22.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Kaarten voor bezoekers kosten 5 euro.

Locatie

Cultuurhuis Almere Buiten is te vinden aan het Baltimoreplein 112, ingang naast de bibliotheek (Erfgoedhuis), derde etage. Ga voor tickets naar cultuurhuisalmerebuiten.nl.