De leden van de TekenCirkel aan het werk. (Foto: aangeleverd)
De leden van de TekenCirkel aan het werk. (Foto: aangeleverd)

De TekenCirkel elke woensdag Haven

HAVEN CENTRUM - De TekenCirkel is een creatieve activiteit voor Havenaren. Elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur wordt er getekend, gekleurd en geplakt aan de stamtafel van Heppie Kookcafé aan de Markt 68. 

De TekenCirkel geeft de wereld meer kleur door samen de verbinding op te zoeken met mensen die het ook fijn vinden om creatief bezig te zijn. Er is geen talent of niveau nodig: wie plezier heeft in tekenen, kleuren, plakken of bijvoorbeeld gedichten schrijven, is van harte welkom. We maken kaarten op A5 formaat met een liefdevolle intentie voor een buurtgenoot. De kaarten worden huis aan huis afgeleverd.

Expositie

De TekenCirkel is een initiatief van beeldend kunstenaar Irma van Zijl (Open Cirkel Atelier) en heeft als hoger doel community building op basis van een gezamenlijke passie. Van Zijl vindt het  belangrijk om de tekenaars, die belangeloos het leven van een buurtgenoot meer kleur geven, dit jaar een podium te bieden in de vorm van een expositie. Zij is hiervoor nog op zoek naar een openbare en vrij toegankelijke ruimte in Almere Haven waar zij dit zou kunnen organiseren.

Deelnemers welkom

Er is momenteel een groep van zo’n zes deelnemers die wekelijks aanschuift, maar er is nog meer plek aan de stamtafel. Wie interesse heeft kan een mail sturen naar info@opencirkel-atelier.nl of gewoon op woensdagochtend binnenwandelen bij Heppie Kookcafé aan de Markt 68. Deelname kost 3 euro, inclusief een kopje koffie of thee.