Verenigingengids

Stichting MTB & More

 


Het mountainbiken heeft zich ontwikkeld tot een van de populairste fietssporten in de vrije natuur. In de afgelopen jaren is het aantal mountainbikers in Nederland gestegen tot meer dan 400.000 mensen. Zowel mannen als vrouwen, jeugd en senioren zijn enthousiaste mountainbikers.
Eén van de knelpunten die mede is ontstaan door de groei van het mountainbiken, is het gescheiden houden van groepen recreanten. Wandelaars, fietsers, ruiters en mountainbikers moeten de beperkte ruimte delen zonder elkaar dwars te zitten.

De Stichting MTB & More is in 2017 opgericht met het doel zelfstandige mountainbikeparkoersen aan te leggen en te beheren, in de mooie natuur rondom Almere. Samen met terreineigenaren, zoals de Gemeente Almere, Staatsbosbeheer en de NV Afvalzorg, zijn geheel eigen mountainbikeparkoersen gerealiseerd op het Stadslandgoed de Kemphaan, de voormalige vuilstort Braambergen, in het Beginbos in Almere en in het Kotterbos op de grens van de Oostvaardersplassen.  In totaal zo'n 35 km aan parkoersen die specifiek voor het mountainbiken zijn aangelegd, dus zonder overlast voor overige recreanten. Een unieke situatie voor de Flevolandse omgeving is dat er op het parkoers Braambergen meer dan 250 hoogtemeters beschikbaar zijn binnen een afstand van ongeveer 8 km. 


De verschillende parkoersen zijn via verbindingsroutes met elkaar verbonden. 
De parkoersen en de verbindingsroutes zijn duidelijk herkenbaar door de internationale symbolen voor mountainbikeroutes.

De stichting bestaat uit een klein maar zeer actief bestuur, een Raad van Advies en voor het onderhoud een zogenaamde Trailcrew. Allen vrijwilligers. 

Het onderhoud van de parkoersen is in feite de hoofdactiviteit.  In nauw overleg met de terreineigenaren wordt afgesproken welke onderhoudsactiviteiten door de stichting worden uitgevoerd. Uiteraard s de kwaliteit van het parkoers de verantwoordelijkheid va de stichting.


Meer informatie over de stichting en contactgegevens vind u op de website www.mtbmore.nl en via facebook en Instagram
 

 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Contactgegevens

Stichting MTB & More

Almere

Tel 06-24285609

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur