De toypoedel is zwaar gewond. (Foto: aangeleverd)
De toypoedel is zwaar gewond. (Foto: aangeleverd)

Toypoedel bijna doodgebeten in Poort

Algemeen

POORT – Een loslopende Stafford- of Pittbullachtige hond heeft zaterdagochtend in Poort de toypoedel van Patrick zware verwondingen aangebracht. Patrick is furieus dat de eigenaren zich niet bekend maken.

Patrick liep rond 11 uur met zijn poedel Lily op de Poortdreef, in buurt van het Kreekbos toen een loslopende lichtbruine Stafford- of Pittbullachtige hond Lily aanviel en ernstig verwondde. Volgens het geschrokken baasje hadden de eigenaren van de agressieve hond de grootste moeite om hun dier in bedwang te houden. Dat lukte pas nadat de hond voor de tweede keer de poedel beet en de eigenaren bovenop hun hond gingen liggen. De toypoedel zag kans zich uit de greep te bevrijden. 

Interne verwondingen

Volgens Patrick gaat het om twee mannen van wie hij de telefoonnummers wilde weten. “Die gaven ze echter niet. Ze schreeuwden dat ik weg moest gaan omdat de hond anders opnieuw zou aanvallen.” De toypoedel is met ernstige interne verwondingen naar een dierenarts gebracht die direct tot een operatie besloot. Het herstel duurt zeker twee weken. 

Aanwijzingen

Ook Patrick zelf liep verwondingen op en is boos dat de eigenaren zich niet melden. Na een oproep op Social Media zijn er inmiddels wat aanwijzingen gekomen, waarbij er een onafhankelijke getuige een auto met de twee mannen heeft gezien op de plaats van de aanval die voldoet aan de beschrijving.“Er is inmiddels ook contact met de politie over deze aanval”, zegt Patrick die hoopt dat meer getuigen zich melden. “Ze morgen hier niet ongestraft mee wegkomen.”

Mensen die iets hebben gezien kunnen dit kenbaar maken bij de politie 0900-8844.