Het Almeerderstrand zal er deze zomer meestal rustig bijliggen (Foto: Almere DEZE WEEK)
Het Almeerderstrand zal er deze zomer meestal rustig bijliggen (Foto: Almere DEZE WEEK)

OH MY! festival gaat alweer niet door

Algemeen

ALMEERDERSTRAND - Het OH MY! festival, dat in juli zou plaatsvinden op het Almeerderstrand, gaat niet door. Dat meldt de website RUMAG. Vorig jaar werd het festival ook al geannuleerd.

Door Indira Draijer

Mensen die vorig jaar kaartjes hadden voor de editie in 2023, konden ervoor kiezen om de kaartjes geldig te maken voor de volgende editie in 2024. Die editie gaat nu dus ook niet door. Het terugkrijgen van de betaalde 90 euro voor een kaartje was niet mogelijk. Dat terwijl een geld-terugoptie wel verplicht is om aan te bieden, aldus RUMAG.

Geen vergunning aangevraagd

In een aflevering van het YouTubekanaal BOOS van Tim Hofman worden brieven van de advocaat van de organisator besproken. Daarin staat dat het festival in 2023 opeens hoge beveiligingskosten moest betalen van de gemeente Almere, en dat de gemeente het festival niet op de evenementenkalender van 2024 zou willen plaatsen, ondanks een mondelinge toezegging. Een brief van de gemeente, ook in die uitzending besproken, schetst een ander beeld. De beveiligingskosten zouden geen verrassing zijn, en verder zou in november van 2023 al aan de organisatie bekend zijn gemaakt dat het evenement van dit jaar niet op de evenementenkalender zou komen. Overigens zou er überhaupt geen vergunning voor het festival aangevraagd zijn volgens de gemeente.

Meerdere festivals gaan niet door

Het OH MY! festival is niet het enige Almeerse festival dat dit jaar niet door gaat. Ook het Summerpark festival gaat ook niet door. Eerder al was bekend geworden dat het Free festival ophoudt te bestaan. Raadslid Spencer Alberg (D66) gaat vragen indienen bij het Almeerse college over het OH MY! festival. Eerder had de gemeenteraad voor een motie van Alberg gestemd om meer evenementdagen toe te staan op het Almeerderstrand.