Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Drie Almeerse sjoelkoppels in de prijzen bij NK

Algemeen

HAVEN – Tijdens het NK Sjoelen voor koppels dat afgelopen zaterdag in de sporthal van Almere Haven werd gehouden zijn drie koppels van de Almeerse sjoelvereniging ‘Vijf Voor’ in de prijzen gevallen. Het duo Clara Broné en Erik Snel wist in de E-klasse de derde plaats op te eisen, terwijl in dezelfde klasse het zilver was voor Cor van der Broek en Flip Tool. Maar het mooiste succes behaalde Betty Jacobs, die samen met haar sjoelpartner Marrie Mulder de eerste plaats greep in de zwaar bezette B-klasse.


Maar liefst vier koppels van de plaatselijke sjoelclub waren aanwezig in de B-klasse. Betty Jacobs legde met haar Barneveldse koppelgenote Marrie Mulder in de tweede ronde de basis voor hun nationale titel, want toen wisten ze maar liefst een serie van 1308 te gooien. Samen met de overige twee series van 1232 en 1176 leverde hen dit een gemiddelde op van 123,87.
Michel en Sylvia Terwijn gooiden in hun openingsserie 1108. In de tweede ronde was het resultaat voor de twee een goede 1144. Hun sjoeldag sloten ze af met 1107 en dat betekende de elfde plaats met 111,97.
Sandra en Ger Stoelhorst moesten genoegen nemen met de 21e plek, nadat ze met 1018 wel erg voorzichtig begonnen waren. Hierna ging het alleen maar beter met 1111 en 1132. Hun moyenne over de hele dag brachten ze hiermee op 108,70. Een plaatsje lager kwamen we Piet van Dam en Tim Urban tegen. Ze begonnen uitstekend met 1120, maar daarna kwam helaas voor hun het verval met 1045 en 1019.
De titel in de hoogste klasse ging naar Dick Eijlers en Siem Oostenbrink. De twee wisten vooral in de tweede ronde te verbazen met 1436, een score waar niemand in de A-klasse ook maar in de buurt kon komen en zo wisten de twee met een gemiddelde van 138,43 de hoogste eer te grijpen.

Lid worden?

Sjoelvereniging Vijf Voor Almere is altijd op zoek naar nieuwe leden. Vijf Voor speelt elke maandagavond om 20.00 uur in Kerkcentrum De Lichtboog, Klokkeluiderstraat 10. Meer info: www.sjoeleninalmere.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto