Valerie Bos is zelf ook een werkende moeder. (Foto: Masha Osipova)
Valerie Bos is zelf ook een werkende moeder. (Foto: Masha Osipova)

Expositie over Almeerse werkende moeders

Algemeen

ALMERE - De Almeerse ondernemer Valerie Bos, die onlangs voor de tweede keer moeder werd, maakte in samenwerking met Avanti een expositie over werkende moeders. De expositie is op 12 mei, Moederdag, van 12.00 tot 14.00 uur te zien in Kunstlinie. 

In haar zoektocht naar de ultieme combinatie tussen het moederschap en het ondernemerschap stelde Valerie Bos zichzelf de vraag: waarom ben ik zo onzichtbaar? “Toen ik zwanger was en net bevallen was, was ik reuze ‘likeable’ maar eenmaal aan het werk moet je dat moederschap er ‘ff bij doen’. Dat kan toch niet?”, aldus Bos. Toen zij in september vorig jaar voor de tweede keer moeder werd belandde zij opnieuw in een intense zoektocht naar mijn identiteit. “Ik zou het geen crisis willen noemen, maar eerder een leerproces. En omdat ik dat proces soms best wel eenzaam vind, wil ik in gesprek met en leren van andere moeders. Want ik hoef het wiel gelukkig niet zelf uit te vinden!”

Ervaringen en tips uitwisselen

In samenwerking met Avanti en ZaalX presenteert Valerie een verzameling van 35 Almeerse moeders in een reeks portretten, elk met hun eigen verhaal en ervaringen. “Het is een super diverse groep vrouwen, van allerlei afkomsten en leeftijden”, aldus Bos. De expositie wordt onthuld op 12 mei, waarbij bezoekers de kans krijgen om de foto’s te bekijken, tips en ervaringen uit te wisselen en elkaar te ontmoeten in een middag vol inspirerende gesprekken en herkenbare verhalen. Voor kinderen is er ruimte om gezellig te knutselen. 

Na 12 mei is de expositie digitaal te bezoeken op de website van Avanti. “Maar het smaakt naar meer”, zegt Bos. “We zouden wellicht nog een vervolg kunnen maken, of iets met vaders doen bijvoorbeeld.” 

Ga voor tickets naar https://kunstlinie.nl/programma/zaal-x-avanti-presenteren-werkende-moeders/

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto