Stadslandbouwers uit Oosterwold stonden in 2023 als proef al op de weekmarkt in Almere Buiten (Archieffoto: aangeleverd)
Stadslandbouwers uit Oosterwold stonden in 2023 als proef al op de weekmarkt in Almere Buiten (Archieffoto: aangeleverd)

Lokaal voedsel verkopen nu toegestaan op de markt

Algemeen

ALMERE - Producten van stadslandbouw vanuit Almere en Zeewolde mogen voortaan worden verkocht op de Almeerse weekmarkten. Dat heeft het Almeerse college onlangs bekendgemaakt.

Het college heeft hiervoor in het marktreglement ‘Stadslandbouw’ toegevoegd als mogelijke branche. Daartoe is besloten na een succesvolle proef in Almere Buiten. Doel van deze toevoeging is het stimuleren van de verkoop van duurzame en gezonde voedselproducten die van dichtbij komen.

Regels versoepeld

Om het makkelijker te maken om stadslandbouwproducten te verkopen, zijn twee regels aangepast. Een daarvan is de aanwezigheidsplicht. Het is voor stadslandbouwers lastig om producten te kunnen verkopen buiten het oogstseizoen. Door de aanpassing is dat de komende 10 jaar niet meer verplicht.
De andere regel gaat over het aantal waarnemers. Het is nu mogelijk voor stadslandbouwers om meer dan één waarnemer aan te wijzen, om de bezetting rond te krijgen. Overigens is dat voor andere marktondernemers vanaf nu ook toegestaan.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto