v.l.n.r.: Wesley van Riel, Sigrid van Schijndel, Cynthia Kolijn, Paul Bakker, Dennis van Gerven en Samantha van de Wal (Foto: aangeleverd)
v.l.n.r.: Wesley van Riel, Sigrid van Schijndel, Cynthia Kolijn, Paul Bakker, Dennis van Gerven en Samantha van de Wal (Foto: aangeleverd)

Almeerse dansstudio in de prijzen tijdens NK

Sport

ALMERE – Maar liefst veertien finaleplaatsen behaalde de Almeerse Dans- en Coachstudio Paul & Cynthia tijdens het afgelopen NK in Steenwijk, dat georganiseerd werd door de Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB).

Tijdens dit nationale kampioenschap streden honderden dansparen om de eerste prijs in hun (leeftijd)klasse. De Almeerse dansstudio van Paul Bakker en Cynthia Kolijn bestaat pas sinds oktober 2020 en opende dus precies middenin de coronapandemie. De grote stap pakte goed uit: vanuit het hele land komen tal van gemotiveerde dansparen speciaal naar de Almeerse Dansstudio om privélessen te volgen en gezamenlijk te trainen.

Vijf dansen

Een ballroom wedstrijd bestaat uit vijf dansen: Engelse Wals, Tango, Weense Wals, Slowfox en Quickstep. De Almeerse studio behaalde maar liefst veertien finaleplaatsen. In de startklasse wonnen Valiant Beekes en Demelza Pourahmad en ook in de Senior III klasse (> 55 jaar) lukte het Ronny en Anne Romijn hun Nederlandse titel met succes te verdedigen. Dennis van Gerven en Samantha van de Wal wisten de A-klasse te winnen en mogen zich Bondskampioen noemen.

Beste danspaar

Als klap op de vuurpijl werd de Hoofdklasse, met daarin de allerbeste dansparen van Nederland, gewonnen door Wesley van Riel en Sigrid van Schijndel. Eerder wonnen zij ook al het kampioenschap van de NDO.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto