(Foto: Almere DEZE WEEK)
(Foto: Almere DEZE WEEK)

Concertgangers kunnen Dodenherdenking volgen

Uit

STAD CENTRUM - Op 4 mei wordt om 21:00 in de Kunstlinie de 2e symfonie van Gustav Mahler uitgevoerd: “de Wederopstandingssymfonie. Bezoekers kunnen voorafgaand aan het concert de Dodenherdenking op TV volgen.

De organisatie heeft hiertoe besloten omdat veel bezoekers eerst de herdenking op TV willen volgen en dan naar de Kunstlinie reizen. Dan kan de tijd wat krap zijn. Om die reden wordt in in de kleine zaal van het theater een televisiescherm neergezet waarop de herdenking te zien is.
Het concert begint om 21 uur. Het is een monumentaal werk. De symfonie gaat over de mens in nood, over de dood, verlossing en de wederopstanding.
Het Via Musica Festival orkest en koor is een orkest en koor dat bestaat uit professionele musici die optreden in het Festival Via Musica, de musici van het Apollo Ensemble en andere professionals uit Flevoland, die zij aan zij spelen met gevorderde amateurmusici. Eén keer per jaar, in het voorjaar voeren zij een werk in grote symfonische bezetting uit, als kick-off van het festival.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto