Op de Bosranddreef werd onlangs gemaaid (Foto: Almere DEZE WEEK)
Op de Bosranddreef werd onlangs gemaaid (Foto: Almere DEZE WEEK)

Gras blijft op sommige plekken opnieuw langer

Algemeen

ALMERE – Net als vorig jaar zal de gemeente ook dit jaar het gras op veel plekken langer laten groeien. Op een kaart is het maaibeleid te zien.

Door Marcel Beijer

De maaigebieden zijn ingedeeld in categorieën: voethoogte, enkelhoogte en bloemrijk grasland. Per grasveld en berm wordt bekeken hoe er (niet) gemaaid wordt. Hoe dat is onderverdeeld is te zien op een digitale kaart. Op plekken om te voetballen of picknicken wordt het gras kort gehouden. Langs dreven en watergangen mag het langer groeien. Dat is volgens de gemeente beter voor de natuur. In hoger gras kunnen insecten beter overleven en ook wordt het water langer vastgehouden. Rond bomen wordt bovendien niet meer tot de stam gemaaid zodat de stam en wortels niet kapot gaan. 

Bosranddreef

Op de Bosranddreef ontstond enige verwarring omdat het gras daar vorige week kort gemaaid werd, terwijl het om ‘bloemrijk grasland’ gaat dat dus maar twee tot drie keer per jaar gemaaid hoort te worden. In de vorige lente werd daar niet gemaaid.Volgens een woordvoerder van de gemeente worden de maaimomenten bepaald naar inzicht van de toezichthouder. “Vorig jaar is op de Bosranddreef eerder gestopt vanwege nattigheid. Het gras stond op die plek nog relatief hoog. Nu is het nog steeds nat, maar op deze plek droog genoeg om te maaien. Daarmee stimuleren we de kruidenmengsels weer om te gaan groeien.”
De digitale kaart is hier te vinden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto