De vrijmarkten starten al op vrijdagavond. (Archieffoto: Fred Rotgans)
De vrijmarkten starten al op vrijdagavond. (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Koningsdag in Almere

Algemeen

ALMERE - Koningsdag wordt in Almere weer groots gevierd. De festiviteiten beginnen al op vrijdagavond 26 april en gaan door tot en met zaterdagmiddag 27 april. In alle stadscentra en op veel andere plekken in de stad zijn vrijmarkten en muziekoptredens.

Ook de Grote Markt staat op 26 en 27 april weer in het teken van de Oranje feestvreugde, met vele optredens van lokale artiesten. Het programma op Koningsnacht wordt vrijdagavond 26 april om 18.00 uur geopend door Stef, gevolgd door optredens van Fella, Bradley Moose & Eloy Hoose en Anno. De avond wordt van 23.00 tot 00.00 uur gesloten door DJ KAI.

Ally Kingsday

Op Koningsdag, zaterdag 27 april, wordt de Grote Markt omgedoopt tot ALLY Kingsday. ‘s Middags om 13.00 uur begint het feest met dansoptredens van diverse dansscholen uit Almere, gevolgd door optredens van onder andere Wesley Meurs, Laura Fischer, Mits Mitchell, Jeffrey Heesen, Brace en nog vele anderen. Het programma wordt om 23.00 uur afgesloten door Dennis Wizze.

Verder zijn er leuke attracties op het Stadhuisplein en Forum. Kijk voor het volledige programma op almerecentrum.nl/evenementen/koningsdag

Muziek aan de Haven

In de havenkom is zaterdag 27 april de Koningsdageditie van Muziek aan de Haven. Van 14:00 tot 20:00 uur is er live muziek van de Almeerse zanger Danny Lit. Geniet vanaf een van de terrasjes in de Havenkom van de muziek en van het uitzicht op de haven.

Vrijmarkten

Verder is er natuurlijk de traditionele vrijmarkt van vrijdag 26 april om 17.00 uur tot en met zaterdag 27 april om 17.00 uur. Iedereen mag spullen verkopen in een aantal straten en pleinen in de centra van Almere Stad, Haven, Buiten en Poort. De vrijmarkt begint in Almere Stad, Haven en Buiten op vrijdagavond 26 april om 17.00 uur en duurt tot zaterdag 27 april 17.00 uur. 

In het Lumièrepark aan het Weerwater in Stad, het Cascadepark bij Het Klokhuis in Poort en het schoolplein van basisschool Caleidoscoop aan het Walt Disneyplantsoen zijn vrijmarkten alleen op Koningsdag zelf, van 9.00 tot 17.00 uur. 

Spelregels

De gemeente adviseert het publiek om met het openbaar vervoer of de fiets te komen en de spelregels in acht te nemen. Zo moeten verkopers bij het neerleggen van hun kleedje rekening houden met winkeliers. Veel winkels zijn op Koningsdag gesloten, de winkels die wel openen zijn te herkennen aan de poster. In dat geval moet de deur van de winkel vrij worden gehouden. Het is verder niet toegestaan om van te voren plekken af te bakenen. Kijk voor alle locaties en spelregels op www.almere.nl/koningsdag.

Kijk voor alle activiteiten op Koningsdag in Almere op  www.koningsdaginalmere.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto