Afbeelding

Just Run brengt Vrijheidsvuur van Wageningen naar Almere

Algemeen

ALMERE- De Almeerse loopgroep Just Run brengt dit jaar het Vrijheidsvuur van Wageningen naar Almere. De ruim 85 kilometer wordt in estafettevorm afgelegd, maar enkele lopers gaan de gehele afstand solo lopen. Op 5 mei arriveert de groep rond 14.45 uur op de Esplanade, waar de vlam wordt ontstoken en vervolgens het Bevrijdingsfestival losbarst.

Traditiegetrouw wordt in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei plein in Wageningen, voor het historische Hotel de Wereld. Vanaf deze historisch locatie vertrekken loopgroepen het land in om het vuur te verspreiden. “Het is een eer, met een diepe betekenis, om het vuur vanuit Wageningen, waar de vrede getekend is, rennend naar Almere te brengen en aan de burgemeester en de Commissaris van de Koning te overhandigen”, vertelt Kees Sosef namens Just Run. 

Indrukwekkende tocht

Al een aantal jaren bracht Sosef als vrijwilliger het Bevrijdingsvuur van Wageningen naar Doorn. “Als inwoner van Almere vond ik dat Almere namens Flevoland het vuur moest halen en Just Run was direct enthousiast om mee te doen.” Hij doet zelf ook mee aan de estafette en zal 15 keer 2,5 kilometer lopen. “Het is een indrukwekkende tocht, mede omdat we via de militaire erebegraafplaats De Grebbenberg lopen”, zegt hij. “De reacties die we krijgen als we door steden en dorpen lopen zijn hartverwarmend.”

Zegetocht

Onderweg krijgen de lopers en begeleiders een lunchpakket van Deli Nomads en Run2Day Almere voorziet de lopers van energiedrank en PowerBar reepjes. De volgauto’s worden beschikbaar gesteld door Toyota Zonneveld Almere. Op de stadsgrens van Almere worden de lopers in het Van der Valk Hotel opgefrist voor de zegetocht door het centrum van Almere.  De overige Just Runners zullen zich daar aansluiten voor de laatste 5 kilometer van deze estafette.


Kees Sosef vorig jaar met het bevrijdingsvuur in de stormlamp. (Foto: aangeleverd) 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto