Illustratie uit het boek. (Beeld: aangeleverd)
Illustratie uit het boek. (Beeld: aangeleverd)

Kinderboek van Almeerder naar kinderen in Oekraïne

Boekentips

ALMERE - Rien Moolhuizen brengt eind juli zijn eerste kinderboek uit, getiteld ‘Kris’. De Almeerder is een crowdfunding gestart om gratis exemplaren naar kinderen in Oekraïne te kunnen sturen.

“Het boek gaat over een ondeugende zebra die alleen op stap gaat in de wildernis van Afrika en daarbij allerlei gevaarlijke avonturen beleeft”, vertelt de gepensioneerde Almeerder. In de slipstream van dit project, waarbij de beginnend schrijver zelf voor de illustraties en promotie diende te zorgen, heeft hij een inzamelingsactie opgezet via het platform GoFundMe. “Dat heeft als doel om zoveel mogelijk gratis exemplaren van mijn boek via een vrijwilligersorganisatie naar kinderen in Oekraïne te sturen”, vertelt hij. “Hopelijk biedt dat een lichtpuntje voor hen in deze moeilijke tijden. Ik ben er sterk van overtuigd dat het lezen van een leuk verhaaltje voor het slapengaan een moment van vrede en geluk zal brengen voor deze kinderen, die enorm lijden onder de oorlog die gaande is in hun land.”

Het ingezamelde geld zal worden gebruikt om eerst de vertaling in het Oekraïens te verzorgen en dan zoveel mogelijk boeken aan te kopen voor verzending. “De teller loopt inmiddels, maar meer donaties zijn altijd welkom”, aldus Moolhuizen. Wie een steentje wil bijdragen kan dat doen via GoFundMe. Op de site kan men dan elk gewenst bedrag doneren aan deze actie.

Het boek ‘Kris’ is vanaf 21juli te bestellen via www.boekscout.nl


Rien Moolhuizen met zijn kinderboek Kris. (Foto: aangeleverd)  

Rien Moolhuizen met zijn kinderboek Kris. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto