Ook online blijkt er flink wat aanbod aan brilmonturen te zijn (Foto: Almere DEZE WEEK)
Ook online blijkt er flink wat aanbod aan brilmonturen te zijn (Foto: Almere DEZE WEEK)

Opticien

Hoeksteen

Zes jaar geleden liet ik mijn ogen laseren. Wonderbaarlijke technologie zorgde dat ik genezen was van een handicap. Met de kanttekening dat ik mogelijk ooit weer een bril nodig zou hebben. Voor het tikken van mijn krantenstukjes moest ik steeds dichterbij gaan zitten, dus ik moest er weer aan geloven.

Mijn zoektocht begon in een chique optiekzaak, met monturen die vanwege hun prijs beveiligd waren tegen vrijelijk uitproberen door vrouwen die denken zelf prima te weten wat ze staat. En waarschijnlijk ook tegen andere mensen.

Een medewerker op leeftijd hielp me. We leken op elkaar: ook hij was overtuigd van zijn eigen smaak. Ik wilde een niet te donker montuur, en kreeg een zwarte aangereikt. Misschien iets rechthoekigs, nee, probeer deze ronde eens. Opgelucht ontdekte ik een online opticien. Thuis wat pasmonturen proberen, klik-klik-klik en twee dagen later stond er een lichtgekleurd rechthoekig montuur op mijn neus, voor een fractie van de prijs van de optiekzaak.

In de supermarkt krijg ik de meest ongemeende “Fijne dag nog” van de puberjongen achter de kassa. Ik neem het hem niet kwalijk. Misschien wordt hij ooit vervangen door een zelfscankassa en kan hij iets anders gaan doen. Misschien zou hij wel een hele goede opticien zijn.

INDIRA DRAIJER

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto