De ingezonden brieven van week 27

Lezers schrijven

Lees hier de ingezonden brieven die geplaatst zijn in de krant van week 27.

De rubriek Lezers Schrijven staat open voor lezers die willen reageren op het nieuws uit de krant of dat over Almere gaat. Brieven mogen maximaal 200 woorden lang zijn en kunnen gestuurd worden naar redactie@almeredezeweek.nl, ondertekend met naam en woonwijk. Anonieme brieven worden niet geplaatst. De redactie behoudt zich het recht voor om brieven te redigeren en/of in te korten.

Statushouders

De visie op huisvesting van statushouders herzien lijkt mij een goede zaak, maar niet netjes van wethouder Froukje de Jonge om de raad te passeren en een plan over huisvesting voor statushouders linea recta naar de provincie te sturen. Het college gaat “statushouders behandelen als gewone Almeerders. Deze zijn niet per se urgenter dan andere urgenten.” Misschien moeten we statushouders zien als starters op de woningmarkt. Voor hen geldt: klein beginnen. Het recht op een volwaardige eengezinswoning mag wel eens ter discussie staan. In het land van herkomst zijn de meesten waarschijnlijk gewend om klein te wonen. Het geluk van mensen zit niet in de grootte van een woning. Vroeger woonde een gezin van tien personen vaak in een driekamer woning, Maakte hen dat ongelukkig? Ondanks zo’n krappe woonsituatie konden kinderen zich prima ontwikkelen. Wanneer we de Tiny House-trend zien, lijkt juist klein wonen en ontspullen bij te dragen aan geluk. Dus statushouders als starters op de woningmarkt zien? Gezinnen dienen wel prioriteit te krijgen, maar hoeven niet meteen geplaatst te worden in volwaardige gezinswoningen. Huisvesting in tijdelijke woningen kan ook gelukkig maken. Net als anderen, wachten op je beurt.

Liesje Pels

Communicatie

Sinds 1981 wonen wij met veel plezier in Almere en zijn happy met alle voorzieningen en mogelijkheden die Almere ons te bieden heeft. Echter in al die jaren is dit plezier veelal vergald door de gemeente vanwege het slechte groenonderhoud en communicatie tussen de leverancier (gemeente Almere) en de klant(burger). Of het nu gaat om achterstallig maaiwerk, onkruid, rietgroei, gezonken boten, kappen van over de gracht heen hangende bomen of als laatste mijn verzoek om bramenstruiken niet te snoeien (maar dit wel te doen), altijd gaat het anders of trager of wordt het niet gedaan. Ik erger mij hier mateloos aan en als dit binnen een commercieel bedrijf zo zou gaan dan zou dat bedrijf geen klant meer over houden. Ik wil graag een andere leverancier maar heb geen keus. Maar betaal wel voor deze slechte service. NB; de reactietijd melding openbare ruimte was 10 werkdagen en momenteel 42 dagen!!!!

Anne van Dijk, Muziekwijk

Alles is Politiek 

Maak kennis met de Politieke Markt op 6 juli om 17.00 uur. U mag dan betrokken zijn bij een bijzondere Politieke Markt die de Griffie van de gemeente Almere organiseert voor de inwoners van Almere. Het programma: ‘Alles is politiek’ is speciaal voor inwoners van Almere gemaakt om ze gemakkelijk en op een leuke manier kennis te laten maken met hun volksvertegenwoordigers. Mijn verwachtingen zijn wellicht te hoog gespannen, maar een omlijsting van dans en muziek lijkt me geweldig. Dan kunnen de deelnemers ook genieten van de mooie en rijke Kunst en Cultuur die kenmerkend is voor onze gemeente. Volgens mij heb je dan wel meer tijd nodig dan van 17.00 tot 20.00 uur. Om 18.00 uur de feestelijke maaltijd is ook niet verkeerd. Dit wordt Burgerparticipatie Almere in de ware betekenis van het woord. Na jarenlange presentie op de Politieke Markt beveel ik deze vorm van Participatie van harte bij u aan. Steeds weer geniet ik bij het zien van onder andere groepen schoollieren, die enthousiast zijn en worden rondgeleid. Aanmelden voor deze speciale Markt is nodig vanwege het buffet: raadvanalmere.nl/politiek

Jo Bosma

Binnenstad

Van winkelcentrum naar een echte binnenstad in 2040. Wat is een echte binnenstad in 2040? Hoe de 10.000 tot 15.000 woningen realiseren waar het groen moet zijn? Nu is het al moeilijk om een paar honderd woningen in dit jaar te realiseren, waarbij er bestaand groen opgeofferd wordt. Het plan kijkt 17 jaar vooruit. Om even te schetsen, over de realisering van het Floriade fiasco is 10 jaar gedaan. Van kleinschaligheid is al geleerd van Oosterwold, waar uiteindelijk investeerders er met de buit vandoor gingen. Daar kan lering uit getrokken worden, om met die kennis de kleinschaligheid toe te gaan toepassen. Voor het huidige winkelcentrum zijn zelfs woningen afgebroken. Het kon in Almere. Waarom zou er een echte binnenstad moeten zijn? Wat is er mis om voor vertier naar Amsterdam te gaan? Lang voor 2040 zal bijna alles via internet gekocht worden. Dus winkels met natura producten in een cirkel om het centrum bestaansrecht geven. Voor bereikbaarheid kan er een kleine aanpassing van de buslijnen zijn die 24/7 elk kwartier of vaker een gratis rondje rijden vanaf en naar parkeerplaatsen en fietsstallingen die buiten het centrum liggen. De meeste parkeergarages kunnen dan afgebroken worden en plaats maken voor woningen.

Luuk Helderman




Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto