Het stuk bosperceel waar het appartement Leeghwaterhof moet komen. (Foto: Fred Rotgans)
Het stuk bosperceel waar het appartement Leeghwaterhof moet komen. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Seniorenflat Waterwijk lijkt er te komen

Algemeen

WATERWIJK – De seniorenflat ‘Leeghwaterhof’ in Waterwijk lijkt er te gaan komen. Alleen de Partij voor de Dieren en de PVV waren uitgesproken tegenstanders. De overige partijen zijn van mening dat de woningnood prevaleert boven het verdwijnen van een stuk groen.

Vorige week lieten acht insprekers van de omliggende straten weten hoeveel pijn het ze doet dat het stukje groen tegenover hun huizen wordt opgeofferd voor woningbouw. Wethouder Maaike Veeningen zei hun bezwaren te begrijpen. “Het is ook een lastige keuze geweest omdat we weten hoeveel impact zo’n beslissing op de omgeving heeft. Maar de woningnood is ook groot en het verzoek om in de Waterwijk een seniorenflat te bouwen komt van één van de bewoners. Oudere mensen willen graag in hun vertrouwde wijk blijven wonen.”
De wethouder onderstreepte dat het stuk groen niet onder het groen/blauwe raamwerk valt waar Almere extra zuinig op wil zijn. “En als we een andere plek in Waterwijk aanwijzen dat komen er ongetwijfeld ook weer bezwaren van die bewoners. We moeten nu eenmaal lastige keuzes maken.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto