De Overloop in Almere Haven. (Foto: Fred Rotgans)
De Overloop in Almere Haven. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Inspectie geïnformeerd over kwestie-Overloop

Algemeen

HAVEN - De Inspectie voor de Volksgezondheid wordt door de Zorggroep Almere op de hoogte gehouden van de ontwikkellingen bij wooncentrum De Overloop in Almere Haven. Dat laat een woordvoerder van de Zorggroep Almere weten. 

De Overloop kwam de afgelopen weken in het nieuws nadat klokkenluiders een boekje open deden over misstanden die er jarenlang zouden hebben plaatsgevonden. De Zorggroep zette begin oktober zes medewerkers op non-actief vanwege klachten over intimidatie, machtsmisbruik, privacyschending, willekeur, nalatigheid en mogelijk onjuist of onzorgvuldig handelen met betrekking tot medicatie en financiële zaken. Hoffmann bedrijfsrecherche doet onderzoek naar de aantijgingen.

Nog steeds meldingen

Naar aanleiding van de publicaties kwamen er de afgelopen week meer meldingen binnen met klachten over de Overloop. De woordvoerder laat weten dat Hoffmann al die meldingen op dit moment verzamelt. Het rapport wordt begin december verwacht. “Een externe partij gaat hier onderzoek naar doen op ons verzoek”, aldus de woordvoerder van de Zorggroep Almere, “maar dit is vermoedelijk niet Hoffmann. We gaan hierover ook nog in gesprek met de Inspectie.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto