(Foto: AdobeStock)
(Foto: AdobeStock) LIGHTFIELD STUDIOS - stock.adobe

Almeerse havenarbeider verdacht van drugshandel

Algemeen

ALMERE - Tegen een 34-jarige man uit Almere die wordt verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van drugshandel en transport via de haven van Amsterdam, is vorige week zes jaar gevangenisstraf geëist. 

De man werkte bij een overslagbedrijf in de Amsterdamse haven. Dat blijkt volgens het OM onder meer uit gekraakte SkyECC-berichten. Naast de voorbereidingshandelingen verdenkt het OM de man ook van handel in zes kilo MDMA, de stof die gebruikt wordt in XTC-pillen.

Groepschats

Uit de ontsleutelde berichten wordt duidelijk dat gebruikers van bepaalde groepschats onder andere probeerden te achterhalen of bepaalde schepen op de lijst van het overslagbedrijf stonden om gelost te worden en wanneer die arriveerden. Verder werd er vrijuit gesproken over kilo’s, de verdeling van investeringen, controles en mensen die te vertrouwen zouden zijn. Volgens het OM was de verdachte één van de deelnemers aan die groepschats.

Kennis

De verdachte had als havenmedewerker kennis over transporten en toegang tot IT-systemen en beveiligde gebieden. Bij de overdracht van de partij MDMA was hij de schakel tussen twee koeriers.  Hierdoor kon hij volgens het OM drugshandel via de haven mogelijk maken. Het OM rekent het de verdachte zwaar aan dat hij ernstig en langdurig misbruik heeft gemaakt van de sleutelpositie die hij had vanwege zijn werk in de haven.  De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto