Afbeelding

Toneelgroep Sterrenstof speelt voorstelling over genderidentiteit

Algemeen

ALMERE - Toneelgroep Sterrenstof speelde vorige week de voorstelling ‘Barry’s World’ voor de collega’s, vrijwilligers en mantelzorgers van de VMCA. De voorstelling, een co-creatie met diverse jongeren, bood inzicht in hedendaagse thema’s rondom genderidentiteit.

De avond werd geopend door Jolien Hoek, directeur van VMCA, en politicus Suzanne van de Laar, een vooraanstaand voorvechter van gelijkheid. De voorstelling werpt een licht op hoe verschillende generaties op de werkvloer omgaan met genderidentiteit en hoe zij reageren op de transitie van het hoofdpersonage; een meisje dat zich identificeert als een jongen. 

De voorstelling belichtte diverse vraagstukken en zorgde voor een intens en levendig debat onder het publiek. Hoe moeten we omgaan met dergelijke situaties? Hoe kunnen we als samenleving steun bieden? Het publiek deelde sterke en ontroerende reacties. De avond werd afgesloten met een staande ovatie, waarbij de mannen die hadden bijgedragen aan het script van de voorstelling het podium betraden.

Toneelgroep Sterrenstof en VMCA kijken terug op een geslaagde avond waarin belangrijke kwesties rondom genderidentiteit en acceptatie op een bijzondere wijze werden belicht. De voorstelling Barry’s World is nu te boeken voor VO, MBO en HBO-scholen en welzijn organisaties. Voor meer informatie: www.Toneelgroepsterrenstof.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto