Spoor 5 is te vinden in de hal van station Almere Centrum. (Foto: aangeleverd)
Spoor 5 is te vinden in de hal van station Almere Centrum. (Foto: aangeleverd)

Culturele wachtruimte Spoor 5 geopend in stationshal

Algemeen

STAD CENTRUM - District 13 heeft een culturele wachtruimte geopend in de centrale hal van station Almere Centrum. Spoor 5 is de komende twee maanden open voor reizigers en andere geïnteresseerden. 

Spoor 5 bestaat uit een wachtruimte voor reizigers, een showroom voor lokale (kleding)merken, expositieruimte voor lokale kunstenaars en een atelier waar elke maand een andere kunstenaar ‘artist in residence’ is. Verder worden er presentaties, inspiratiesessies en workshops georganiseerd die reizigers en bezoekers gratis kunnen bijwonen.

Gastvrij welkom

NS en ProRail willen laten zien dat het station meer is dan een in- en uitstapplek. “Wij willen stations nog verder van betekenis laten zijn door het station een maatschappelijke invulling te geven voor reizigers, inwoners en de gemeente. Hierdoor ontstaat meer betrokkenheid bij het station en komen er meer ogen en oren die het stations en de stationsomgeving in de gaten houden. Zo krijgen reizigers bovendien een gastvrij welkom op het station.”

Artis in residence

In maart stond het thema ‘Sneakers’ centraal bij Spoor 5 en was de Almeerse kunstenaar ManPxwerr de eerste ‘artist in residence’. In de maand april is de expositie ‘From on the streets’ te zien, met werk van onder andere Kasper Jongejan, Plank Seedorf, Richard Terborg en de nieuwe artist in residence ‘Parradox’, die ook live aan het werk te zien is bij Spoor 5.

Paradox Kingsnight

Op 26 april staat Parradox Kingsnight op het programma van 19.00 tot 23.00 uur. Begin je Koningsnacht bij Spoor 5 met een drankje en een dj. De avond wordt gehost door Parradox, die ook een exclusief T-shirt zal presenteren. Op 28 april geeft hij van 13.00 tot 16.00 uur een Tuft Workshop, waarbij je je eigen vloerkleed kunt maken. Kijk op Instagram @District13.nl hoe je je hiervoor kunt aanmelden. 

Spoor 5 is een project van District 13, die zich inzet voor de urban arts scene in Almere, en is mede mogelijk gemaakt door NS en gemeente Almere

Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 20 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto