De bijdrage voor de buidelstoel is meer dan welkom (Foto: aangeleverd)
De bijdrage voor de buidelstoel is meer dan welkom (Foto: aangeleverd)

Lions Club doneert 1.250 euro voor buidelstoelen Flevoziekenhuis

Algemeen

ALMERE - Baby’s die te vroeg geboren worden, zijn extra kwetsbaar en hebben speciale zorg nodig. Om dit te kunnen leveren, wil het Flevoziekenhuis meerdere ‘buidelstoelen’ aanschaffen. De Lions Club Almere Host via de doneeractie van Strong Babies 1.250 euro als bijdrage aan de aanschaf van deze stoelen.

Chantal Jansen, neonatologieverpleegkundige bij het Flevoziekenhuis, nam donderdag de cheque in ontvangst. “Buidelstoelen zijn erg kostbaar, ze kosten per stuk bij 7.000 euro. Maar ze zijn een ontzettend belangrijke stap voorwaarts in de zorg die we deze baby’s en hun ouders willen leveren. Daarom zijn we enorm blij met deze donatie.”Het ziekenhuis heeft inmiddels al één buidelstoel besteld. Met dit bedrag erbij, komt een tweede stoel in zicht.

Huidcontact

Buidelstoelen zijn speciaal ontwikkeld voor de ‘buidel’-methode die, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, bij premature baby’s de overlevingskansen en een goede emotionele en fysieke ontwikkeling aanzienlijk verbetert. Belangrijk uitgangspunt is het stimuleren van zoveel mogelijk direct huidcontact tussen de baby en de moeder. Hierdoor verhoogt bij het kind de weerbaarheid tegen infecties, het verbetert de hechting met de ouders, en het vermindert stress. Bovendien stabiliseert het vitale functies zoals hartslag en ademhaling. Zelfs 20 jaar later zijn de positieve effecten van het huid-op-huidcontact in het prille begin nog aantoonbaar. Goed ‘buidelen’ helpt een extra kwetsbare baby om een moeilijke periode te overwinnen.

Wilt u ook doneren?

De doneeractie voor buidelstoelen van Strong Babies loopt tot en met 31 mei. En elke donatie, hoe klein of hoe groot ook, is welkom. Geef kwetsbare baby’s en hun ouders een mooie toekomst, doneer op: www.strongbabies.nl/flevoziekenhuis.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto