Het Zeer Open Asfalt Beton (ZOAB) van de A6 bij Almere wordt behandeld met een verjongingscrème. (Foto: Rijkswaterstaat.nl)
Het Zeer Open Asfalt Beton (ZOAB) van de A6 bij Almere wordt behandeld met een verjongingscrème. (Foto: Rijkswaterstaat.nl)

Nachtelijke verkeershinder A6 tussen Almere Oostvaarders en Buiten

Algemeen

ALMERE - Rijkswaterstaat voert tussen donderdag 2 mei en woensdag 8 mei in twee avonden en nachten werkzaamheden uit aan de parallelbaan van de A6 tussen Almere Oostvaarders en Almere Buiten. Tijdens de werkzaamheden wordt het asfalt gereinigd en wordt een verjongingscrème aangebracht waardoor het wegdek langer mee gaat. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten.

Afsluitingen richting Amsterdam 

Van 2 op 3 mei en van 7 op 8 mei tussen 22.00 - 06.00 uur:
- Parallelbaan A6 tussen Almere Oostvaarders (8) en Almere Buiten en Nobelhorst (6) afgesloten.
- Oprit Almere Oostvaarders (8) afgesloten.
- Af- en oprit Almere Regenboogbuurt en Eilandbuurt (7) afgesloten.
- Afrit Almere Buiten en Nobelhorst (6) afgesloten.
- In knooppunt Almere is de verbindingsweg van de A6 vanuit Lelystad naar de A27 richting Eemnes afgesloten.
- In knooppunt Almere is de verbindingsweg van de A27 vanuit Eemnes naar de A6 richting Amsterdam afgesloten.

Omleidingen

- Doorgaand verkeer vanuit Lelystad met bestemming Amsterdam kan gebruik maken van de hoofdrijbaan A6. Verkeer vanuit Almere met bestemming Amsterdam wordt omgeleid via de Buitenring, de Hogering (N702) en de Tussenring (N703) in Almere om via Knooppunt Gooimeer de A6 op te gaan. 

- Verkeer vanuit Lelystad naar Almere Regenboogbuurt en Almere Buiten leiden we om via de Buitenring, de Tussenring (N703) en de Hogering (N702).

- Verkeer vanuit Eemnes (A27) richting Amsterdam moet bij knooppunt Almere de A6 op. Bij de afrit Almere Buiten (7) kunnen weggebruikers hun weg vervolgen via de Buitenring, de Hogering (N702) en de Tussenring (N703) om bij knooppunt Gooimeer de A6 richting Amsterdam op te gaan.

- Verkeer vanuit Lelystad (A6) met bestemming Eemnes leiden we om via de hoofdrijbaan A6 richting Almere en de A1.

Werkzaamheden 

Deze werkzaamheden zijn in september 2023 afgelast in verband met regen en waren onderdeel van het levensverlengend onderhoud dat we uitvoeren aan de A6 tussen Almere Poort en Almere Oostvaarders. Dit houdt in dat we het asfalt verjongen door het aanbrengen van verjongingsmiddel. Met deze ‘verjongingscrème’ verlengen we de levensduur van de waterdoorlatende toplaag (ZOAB) van de snelweg en houden we deze kwalitatief op niveau. De crème wordt afgedekt met een laagje heel fijn zand waardoor weggebruikers die na de werkzaamheden over de A6 rijden tijdelijk kleine stofwolken kunnen waarnemen.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de pagina geplande werkzaamheden of bel met het informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002.

Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 12 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto