Koning Máxima bezocht in januari Almere Haven. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Koning Máxima bezocht in januari Almere Haven. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Máxima opnieuw op bezoek in Almere

Algemeen

ALMERE - Koningin Máxima is in mei Almere twee weken achter elkaar in Almere aanwezig. In januari was ze ook al in de stad. Dit keer brengt ze een bezoek aan oudereninitiatieven.

Deze projecten willen bewerkstelligen dat ouderen zo lang mogelijk en in goede gezondheid zelfstandig kunnen blijven wonen. Daarnaast dragen de projecten ertoe bij de druk op de (ouderen)zorg te verlichten. Op woensdag 8 mei zal ze Almere bezoeken en donderdag 16 mei is Máxima aanwezig in buurtcentrum Kolkzicht om bezoekers van Huiskamer Marhaba te ontmoeten. Dat is een interculturele huiskamer voor vrouwen vanaf 55 jaar. Vervolgens spreekt Koningin Máxima met de coördinator en gebruikers van de Buurthopper, een laagdrempelige vervoersvoorziening voor ouderen in de buurt. In het Huis van de Waterwijk, een voormalig schoolgebouw dat activiteiten en voorzieningen biedt voor de buurt, gaat Koningin Máxima daarna in gesprek met de initiatiefnemers van Voorzorgcirkels en met ambassadeurs van Goud in Almere. 

Voorzorgcirkels

Voorzorgcirkels zijn groepen buurtbewoners die voor elkaar klaarstaan om hand- en spandiensten te verrichten en ook een sociaal vangnet bieden. Goud in Almere is een netwerk waarin gemeente, senioren, bewonersinitiatieven, organisaties en woningcorporaties samenwerken aan een stad waarin mensen goed oud kunnen worden. Met Koningin Máxima bespreken vertegenwoordigers van beide initiatieven de ontwikkelingen rond ouder worden in de stad, de uitdagingen die de vergrijzing met zich meebrengt en de successen van de verschillende projecten in Almere.

Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 14 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto