Mona Alikhah roept Almeerders op om foto's in te sturen voor het Fotofestival Almere. (Foto: aangeleverd)
Mona Alikhah roept Almeerders op om foto's in te sturen voor het Fotofestival Almere. (Foto: aangeleverd)

Almeerders kunnen nog foto’s insturen voor Fotofestival Almere

Algemeen

ALMERE – Almeerders hebben nog een paar dagen de tijd om foto’s in te sturen voor het eerste Fotofestival Almere. Het thema is: Wat maakt jouw huis tot een thuis? Een selectie van ingezonden foto’s is straks te zien tijdens het festival dat van 7 tot 9 juni plaatsvindt in Almere Centrum.

Het Fotofestival Almere is een initiatief van Rotaryclub Almere New Town. “Normaal gesproken zamelen wij geld in om andere initiatieven te ondersteunen, maar dit keer wilden wij zelf een cultureel evenement organiseren”, vertelt fotograaf Mona Alikhah die de leiding heeft over het project. “Ons doel is om mensen met elkaar in verbinding te brengen, door het delen en bekijken van de foto’s. Iedereen heeft een eigen gevoel bij wat een huis een thuis maakt. Het is een thema waar iedereen wel wat mee heeft.”

Gevoel en creativiteit

De organisatie heeft al vele inzendingen binnen, maar er zou wat betreft Alikhah nog meer variatie in leeftijden en achtergronden mogen zijn. “Zo zouden we graag nog meer foto’s van jongeren willen hebben. We hebben daarom besloten de inzendtermijn met enkele dagen te verlengen.” Iedereen kan meedoen, benadrukt Alikhah. “Elk beeld is welkom. Wij willen laten zien wat mensen raakt en wat ze belangrijk vinden. Daarbij kijken we vooral naar het gevoel dat de foto oproept en de creativiteit die erin is gelegd.”

Diverse locaties in centrum

De jury selecteert de foto’s die uiteindelijk te zien zullen zijn tijdens het Fotofestival. Van 7 tot 9 juni zullen de foto’s te zien zijn op diverse plekken in Almere Centrum. “Op culturele plekken als Kunstlinie en Casa Casla, maar ook in etalages van leegstaande winkels bijvoorbeeld.” Als deze editie een succes wordt, is het de bedoeling om volgend jaar een provinciale editie te organiseren.

Meedoen

Alikhah roept fotografen, amateurfotografen en fotoliefhebbers op om mee te doen. “Laat met jouw foto zien wat thuis voor jou betekent. De stad waar je woont, de plekken waar je graag komt, de mensen die dichtbij je staan, je huis, je werk of je school bijvoorbeeld.” 

Foto’s kunnen nog tot 12 mei worden ingestuurd. Ga voor de voorwaarden en het inzenden van foto’s naar https://fotofestivalalmere.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto