De spelers vieren de 0-1 van Thomas Robinet. (Foto: Fred Rotgans)
De spelers vieren de 0-1 van Thomas Robinet. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Almere City FC doet goede zaken tegen Volendam

Sport

FBK SPORTPARK – Almere City FC heeft zondag een nipte overwinning geboekt in de Markermeerderby tegen FC Volendam. De Almeerders wonnen met 0-1 en stijgen daarmee naar de twaalfde plek in de eredivisie.

Het beslissende doelpunt in de wedstrijd werd gemaakt door clubtopscorer Thomas Robinet  die na een klein kwartier knap binnentikte op aangeven van Yoann Cathline. Het regende daarna kansen, vooral voor de Almeerders die echter verzuimden verder afstand te nemen van de ‘nummer laatst’ in de eredivisie. Twee opgelegde kansen waren niet aan Kornelius Hansen besteed, waardoor de wedstrijd spannender bleef dan noodzakelijk. Maar ook de Almeerse keeper Nordin Bakker bewees weer zijn waarde met een tweetal uitstekende reddingen.

Tweede helft

In de tweede helft verandert het spelbeeld niet. Lang kabbelde de wedstrijd voort. De Volendammers waren niet bij machte het tij te keren en de Almeerders verdedigden goed en sleepten de belangrijke drie punten over de streep, waardoor even afstand genomen wordt van de degradatieplekken. 

Fortuna Sittard

Komende week speelt Almere City FC weer twee belangrijke wedstrijden, allebei de keren tegen Fortuna Sittard. Komende woensdag is dat voor de beker (kaarten hier verkrijgbaar), aanstaande zaterdag is dat voor de competitie. Een blik op de ranglijst verraadt het belang van ook die wedstrijd.

Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 21 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto