Tim Verhoeven van Turning Spirit Almere in actie in de ringen. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Tim Verhoeven van Turning Spirit Almere in actie in de ringen. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Almeerse turners winnen goud en gaan naar NK

Sport

POORT - Almeerse turners hebben zaterdag het goud in de wacht gesleept tijdens de halve finale voor herenteams in het Topsportcentrum Almere. Hiermee hebben zij zich tevens geplaatst voor de finale van het Nederlands kampioenschap. Vandaag, zondag 10 maart, is het de beurt aan de heren uit de eredivisie. Turning Spirit Almere organiseert het landelijke turntoernooi in samenwerking met de KNGU.

Het was een thuiswedstrijd voor het team van Ben de Bakker (16), Tim Verhoeven (15) en Aiden van Lieshout (16). Zij hadden zich als eerste geplaatst voor de halve finale voor teams niveau 4. Hoewel het drietal bij individuele wedstrijden ook heel goed presteert, vinden ze het leveren van een teamprestatie toch wel het leukst. 

‘Lekker geturnd’

“Het ging eigenlijk heel goed. Ik ben niet gevallen en heb geen grote fouten gemaakt. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpuntjes, maar ik mag niet klagen”, blikt Tim terug. “Vooral voltige ging bij mij goed, met mijn nieuwe afsprong. Daar ben ik wel blij mee.” Voltige is ook het favoriete toestel van Aiden. “Veel turners vinden het een lastig toestel, want het gaat echt om balans. Bij mij ging ringen wat minder, daar had ik helaas een val. Maar over het algemeen heb ik een goede wedstrijd geturnd.” Ringen zijn juist het favoriete toestel van Ben. “Ik vind voltige het lastigst. Het gaat óf goed, óf je valt er keihard af. Het kan je wedstrijd maken of breken”, vertelt Ben. “Het ging nu gelukkig goed, maar ringen zijn mijn favoriete toestel. Ik vond het echt een leuke wedstrijd en we hebben lekker geturnd.” 

Trots

Coach Margriet Roeters is trots op haar pupillen. “Ze hebben het ontzettend goed gedaan. Ik merkte dat ze best wel wat druk voelden”, reageert zij. “In hun eigen thuisstad op het hoogste erepodium staan is natuurlijk fantastisch. Nu op naar het Nederlands kampioenschap.” Het drietal is hiervoor vier tot vijf keer in de week keihard aan het trainen in de turnhal aan de Bongerdstraat in Parkwijk. “We hebben nog even om te werken aan de verbeterpuntjes.”

Pupillen

TSA-turners Samuel Blinker en Tyco Bosscha wonnen bij de Pupillen B ook goud in het combinatieteam samen met Gym XL. “Het is nu afwachten of één van hen de individuele finale mag gaan turnen.”

Eredivisie op 10 maart

Zondag 10 maart staat in de Almeerse topsporthal de individuele halve finale voor heren in de eredivisie op het programma. “Ook voormalig TSA-turners Elijah Faverus en Bryan Vis komen dan in actie”, vertelt Roeters. “Zij zijn als jonge talenten vanuit onze vereniging doorgestroomd naar eredivisieclub SV Pax in Hoofddorp. Wij zijn als TSA natuurlijk ook heel trots op deze mannen.”

Het programma is vanmorgen gestart met de Pupillen A. Om 13.30 uur is de wedstrijd voor de Eredivisie Jeugd, Junior 1 en 2 en Senior, start om 13:30 uur. Deze eindigt rond 16:30 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom om te komen kijken. De toegang bedraagt 6 euro (3,50 euro voor kinderen t/m 12 jaar). Het turntoernooi is voor Turning Spirit Almere een mooie gelegenheid om de vereniging en Almere op de kaart te zetten. “Het is een hele organisatie, maar ook een eer”, besluit Roeters. 

Ben de Bakker in actie in de ringen. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Aiden van Lieshout in actie op de brug. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Goud voor Tim, Aiden en Ben van Turning Spirit Almere. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 19 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto