Flemming sluit dit jaar het Bevrijdingsfestival Flevoland af. (Foto: Bevrijdingsfestival Flevoland)
Flemming sluit dit jaar het Bevrijdingsfestival Flevoland af. (Foto: Bevrijdingsfestival Flevoland) Barry

Programma Bevrijdingsfestival Flevoland

Uit

STAD CENTRUM - De 31ste editie van Bevrijdingsfestival Flevoland komt er aan. Ook dit jaar wordt de Esplanade in Almere weer omgetoverd tot een groot festivalterrein met meerdere podia en veel activiteiten. 

Naast een groot aantal bekende artiesten is er ook dit jaar veel aandacht voor inhoudelijke activiteiten. Ook het muzikale aanbod is uitgebreid. Naast de Songs of Freedom competitie is er een podium van Young Movement, waarbij jongeren in samenwerking met jongerenwerkers een eigen programma invullen. Ook nieuw is het podium van Poppodium de Meester, met een diverse programmering. Strandfestival Zand is ook aanwezig op de Esplanade, zij verzorgen de “Strandfestival Zand Silent Disco Area”. 

Kinderen voor Kinderen

Het festival zal worden geopend met een exclusief optreden van Kinderen voor Kinderen, die op deze dag voor het eerst hun nieuwe single “Vrijheid” zullen zingen. Ruim 40 kinderen van het nog steeds populaire koor zullen het podium overnemen. Het Bevrijdingsvuur wordt dit jaar ontstoken door de Commissaris van de Koning, de heer Arjen Gerritsen. Het vuur zal hem worden overhandigd door Els van Boxtel, zij is dit jaar de “Verschilmaker”. De vlam zelf wordt de Run2day hardloop groep opgehaald in Wageningen, deze lopers zijn de hele nacht onderweg naar de Esplanade. Twee lopers zullen zelfs de hele route non-stop lopen (2 marathons achter elkaar).

Bizzey

Op het hoofdpodium zal daarna worden opgetreden door rapper Bizzey (te horen op meer dan 50 hit singles), waarna het tijd is voor de Nederpop Allstars. Tijdens deze show komen alle bekende Nederpop hits voorbij, gezongen door de originele zangers. Gasten zijn onder andere Erik Mesie (Toontje Lager), Loïs Lane, Henk Westbroek (Goede Doel), Nol Havens (VOF de Kunst), Alides Hidding (Time Bandits) en Hans de Booij. De avond wordt afgetrapt door Douwe Bob, die momenteel twee grote hits heeft én afgelopen week de Music in Media Award heeft gewonnen voor “This World is Our Home”. The Dirty Daddies zorgen ook weer voor een spectaculaire show. Het festival wordt afgesloten door Flemming. Hij is de Ambassadeur van de Vrijheid en reist per helikopter door het land.

Sena Performers Stage (hoofdpodium):
13.00 uur Esplanade geopend
13.30 uur Kinderen voor Kinderen
14.15 uur Winnaar “Songs For Freedom”
14.55 uur Ontsteken Bevrijdingsvuur
15.00 uur Bizzey
16.00 uur Nederpop Allstars XL
18.15 uur Douwe Bob
20:00 uur The Dirty Daddies
22.15 uur Flemming
Dj’s: Dj Luna & Danny, dj Jeroen Hamer

Poppodium de Meester Stage
18.15 uur By The Books: Redouan, Mystic & Friends
19:15 uur: Marathon
20:45 uur: TripKip
22:00 uur: Collignon

Strandfestival Zand Silent Disco Area
13.00-23.00 uur: Silent Zand Dj’s + photobooth

Young Movement Stage
13.00-18.00 uurI.s.m. jongerenwerk de Schoor, optredens van de jonge talenten: Crossroad, Fince, Kiky, Tjerome & Lina, Cinnabys, Anisa, KayKay, Amy, K. Sosa & Vientje en Melody Jesarela.

K=L Stage
Van 16:00-22.00 uur Almeerse Talenten nemen het podium over bij Kunst is Leuk, Citadel 22. Optredens van o.a. Curselifter, Pliff, Crossroads en DR!PD, met na afloop een Silent Disco Afterparty

Soeptent 

13.00-17.00 uur: Vrijheidsoep met een goed gesprek in de Soeptent. Het team van TV-kok en inspirator Sharon de Miranda laat je de Vrijheidssoep van dit jaar (gratis) proeven.

Op www.5mei.nu. Hier vind je alle informatie over de artiesten, het randprogramma en alle overige activiteiten. Bevrijdingsfestival Flevoland wordt mede mogelijk gemaakt door Nationaal Comité 4 en 5 mei, Almere City Marketing, Provincie Flevoland, OVSA, Sena Performers en het vfonds.

Grote Markt
Ook op de Grote Markt is op 5 mei weer een gevarieerd programma met dansoptredens van verschillende Almeerse dansscholen. Ook staan er verschillende, vaak lokale acts als Fire Proof, Vince Collet, Wesly Bronkhorst, Danny Nicolay en meer op het podium.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto