Foto: AdobeStock
Foto: AdobeStock

1500 nieuwe woningen erbij in Nobelhorst

Wonen

NOBELHORST – Het college heeft positief besloten over een groot, nieuw woningproject in Nobelhorst. In het gebied komen 1500 woningen met daarbij een school, een buurtcentrum en ruimte voor ondernemers die een supermarkt, bloemenwinkel of andere detailhandel willen starten. 

Het gaat om het gebied Fase 5, het deel dat het dichtst tegen de snelweg A6 ligt. Dit was eerst volledig gereserveerd als bedrijventerrein Twentsekant. Voor de verdere ontwikkeling van Nobelhorst en de behoefte aan betaalbare woningen in Almere besloot de gemeenteraad in 2019 ook woningbouw in het gebied toe te staan. Bovendien past Nobelhorst fase 5 binnen de plannen voor het ‘Aanvalsplan Woningbouw’ als locatie om versnelling van woningbouw toe te passen.

1500 woningen

Als de gemeenteraad instemt met het plan dan worden er de komende jaren in dit gebied 1500 woningen gebouwd. 35 procent wordt gereguleerde huur en 40 procent valt onder de noemer ‘betaalbaar’. Daarnaast komt één op de vier woningen beschikbaar voor de vrije markt. Wethouder Julius Lindenbergh is enthousiast over het project. “Met dit ontwikkelingsplan gaan we een hoop woningen toevoegen. Dat is een belangrijke stap in deze tijd van woningnood.” De gemeenteraad moet nog akkoord gaan en zij daarbij uitspreken over drie varianten voor de ontwikkeling: op welke plek komt bijvoorbeeld de meeste bebouwing en op welke plek groen?

 Voor Nobelhorst in zijn totaliteit, zijn 5.600 woningen gepland.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto