Hassan Buyatui. (Archieffoto: aangeleverd)
Hassan Buyatui. (Archieffoto: aangeleverd)

DENK Almere woest op Almeerse rabbijn

Politiek

ALMERE - De politieke partij DENK is woest op de Almeerse rabbijn Moshe Stiefel. Ze willen snel met hem in gesprek over uitspraken die de rabbijn deed bij Omroep Flevoland.

De regionale omroep liet de rabbijn aan het woord over het toenemende antisemitisme in Nederland. In het interview verwees de rabbijn onder meer naar berichten op sociale mediakanalen van DENK. In die berichten gebruikt DENK de leus ‘From the river to the sea, Palestine will be free’ (van de rivier tot de zee, Palestina zal vrij zijn).
“Naar zijn interpretatie staat deze leus synoniem aan een oproep tot genocide op het Joodse volk”, zegt fractievoorzitter Hassan Buyatui. “DENK bestrijdt dat ten zeerste. In ons verkiezingsprogramma bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen hebben we heel duidelijk gemaakt we één staat willen met gelijke rechten voor iedereen; voor Moslims, Joden en Christenen. En die staat heet -wat ons betreft- Palestina. Waar staat het dat we de Joden willen vernietigen? We begrijpen absoluut niet hoe rabbijn Stiefel deze vergissing heeft kunnen maken. We zijn woest.”

Gesprek

DENK wil daarom in gesprek met de Joodse gemeenschap in Almere. “Dit moeten we goed met elkaar bespreken. We zullen de heer. Stiefel daarom zo snel als dat kan uitnodigen voor een gesprek.

Buyatui liet zich persoonlijk op LinkedIn ook stevig uit over Israël. (klik op foto)

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto