Afbeelding

Het weer: Hogere temperaturen eind deze week

Weer

ALMERE - De regenperikelen zijn er het tweede gedeelte van de week ook nog in Almere, maar vooral vanaf zaterdag komt er een merkbare weersverbetering in de Benelux met vooral meer zon.

Door Marc Putto

Waarschijnlijk bereikt een vrij massief regengebied ons van donderdag naar vrijdag waarbij er nog relatief veel water kan vallen. Het Amerikaanse weermodel ziet deze waterdrager deels verdampen en in dat geval zou er nauwelijks neerslag moeten komen in Flevoland.
Dat laatste weermodel ziet de temperatuur al tot zomerse waarden stijgen in het weekend, maar geeft tegelijkertijd nog een regenkans aan voor zondag en maandag. Het Europese weermodel is iets behoudender wat het temperatuurbeeld betreft die dagen. Ook geeft dit wat meer stabiele hoge druk op de weerkaarten en komen de eventuele verstoringen vanuit het zuiden pas rond 5-6 september opzetten.

Zonniger

Hoe dan ook: rond het weekend stijgt de temperatuur en wordt het zonniger bij nagenoeg droge condities. Zo’n situatie kan zelfs uitdraaien op een mooie nazomerse periode van enige duur. Het is ook even de vraag wat de ex-tropische cyclonen op de oceaan gaan doen straks.
Blijft zo’n raddraaier treuzelen op weg naar Europa kunnen we profiteren van warm nazomerweer. Wordt deze opgenomen in de straalstroom kan het als gewone depressie slecht weer doen. Augustus was qua temperatuur een normale maand met gemiddeld zo’n 18 graden. Regionaal was de maand zeer nat door intensieve buien.

Fris en groen

Bij Almere viel dat nog mee, maar op sommige stekken in het oosten en zuidwesten van het land viel bijna 200 millimeter. Opvallend dezer dagen is hoe fris en groen de natuur er nog bij staat in het land. De diverse oogsten vangen aan binnenkort en een royale opbrengst lijkt voor de hand te liggen.


Woensdag min. 12, max. 19, wind zw. 3, neerslag 80% en zon 40%
Donderdag min. 12, max. 20, wind zw. 3, neerslag 70% en zon 40%
Vrijdag min. 13, max. 21, wind zw. 4, neerslag 75% en zon 40%
Zaterdag min. 14, max. 22, wind w. 3-4, neerslag 40% en zon 40%
Zondag min. 10, max. 23, wind w. 3-4, neerslag 20% en zon 60%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto