Dé krant die Almere in beweging brengt!

Afbeelding
City Dreamers

ARCHITECTUURCAFÉ MOVIE NIGHT - CITY DREAMERS

donderdag 1 december 2022 19:30 t/m 21:00

CITY DREAMERS (80 min.)

City Dreamers is een spraakmakende documentaire over vier van de belangrijkste vrouwelijke (landschaps)architecten van de twintigste eeuw: Phyllis Lambert, Blanche Lemco van Ginkel, Cornelia Hahn Oberlander en Denise Scott Brown. Vier vrouwen die misschien niet dezelfde naamsbekendheid kregen als hun mannelijke collega’s maar minstens zoveel bereikten in een wereld die volledig door mannen werd gedomineerd. Met behulp van zeldzaam archiefmateriaal en interviews toont filmmaker Joseph Hillel hoe deze vrouwen een nieuw perspectief op de stad ontwikkelden. Voor het eerst stonden niet gebouwen maar buurten, culturen en stedelijke ecosystemen centraal. De steden Montreal, Philadelphia, Vancouver en New York wisten ze voorgoed te veranderen.

City Dreamers is een film over onze veranderende stedelijke omgeving en vier vrouwelijke architecten, inspirerende pioniers met elk meer dan 60 jaar ervaring, die werken, observeren en nadenken over de transformaties die de stad van vandaag en morgen vormgeven.


NAGESPREK met Ivonne de Nood (landschapsarchitect) en Ria van Dijk (stedenbouwkundige)

Na de film praten we, onder leiding van Elisabeth van den Hoogen, verder over invloed van vrouwelijke architecten en stedenbouwkundigen in Nederland. Ivonne en Ria zijn beiden woonachtig en werkzaam in en voor Almere.

Locatie