Dé krant die Almere in beweging brengt!

"The Golden Touch" | Expositie Sabrine Strijbos

“The Golden Touch” | Expositie Sabrine Strijbos

zondag 28 augustus 2022 16:00 t/m woensdag 21 september 17:00

“The Golden Touch” | Expositie van Sabrine Strijbos”

Vanaf zondag 28 augustus t/m woensdag 21 september worden de schilderijen van Sabrine Strijbos geëxposeerd in Casa Casla in Almere.

Sabrine Strijbos houdt van afwisseling, heeft veel interesses. Die diversiteit zie je ook terug in de verschillende technieken en kleuren die zij gebruikt. Sommigen vinden dit verwarrend. Zij houdt van die verwarring, het geeft kleur aan veel onderwerpen.

Zelf zegt zij over haar werk: “ Het mooie van schilderen is dat ik heel expressieve en uitbundige kleuren gebruik. Ze maken echt een statement. Anders dan ik in mijn dagelijks leven, geef ik de voorkeur aan een bescheiden en pretentieloze houding ten opzichte van mijn eigen optreden. Een mooie tegenstelling met mijn schilderijen.

Ik hou van positiviteit en authenticiteit. Kleur geeft mij de mogelijkheid om op een andere manier naar de wereld te kijken. Wat dacht je van die oranje dieren. Door je de dieren in de zon voor te stellen, komen ze tot leven en worden ze geloofwaardig. Kleuren helpen me om de kracht van het dier uit te drukken of om schilderijen te abstraheren. Zie jij het ook?”

Sabrine Strijbos

Sabrine Strijbos schildert al haar hele leven. Toen ze 12 was had ze de olieborstel al in de hand en maakte ze allerlei kleine schilderijtjes. Pas op latere leeftijd ontdekte ze het aquarelleren. Ze illustreerde het boek “Between Color and Refracted Light” van haar zus José. Na een reis door Zuid-Afrika met haar man Peter werd ze gegrepen door de machtige wilde dieren tijdens de gamedrives! Zo begon ze wilde dieren te schilderen met acrylverf die zonlicht uitstraalt!

Casa Casla; een ontmoetingsplaats van en voor Almeerders

Casa Casla, gevestigd aan het Weerwaterplein 3 in Almere Stad is een ontmoetingsplaats van en voor Almeerders. De programmering bestaat onder andere uit exposities van lokale kunstenaars en debatavonden over actuele onderwerpen, met als doel Casa Casla een toegankelijke culturele broedplaats in de stad te laten zijn. Een plek waar Almeerders graag naar binnen lopen en hun activiteiten organiseren. 

Casa Casla programmeert dit jaar een serie tentoonstellingen van uiteenlopende Almeerse kunstenaars.

Locatie

  • Casa Casla

    Weerwaterplein 3
    1324ee Almere