Dé krant die Almere in beweging brengt!

Afbeelding
Piet Molenaar

Een benefietconcert door meesterpianist Willem Brons, georganiseerd door Rotary Almere New Town.

zaterdag 1 april 2023 20:00 tot 22:30

Toelichting op het programma

Meesterpianist Willem Brons brengt een compleet programma met werk van verschillende grote componisten. Een prachtig Voorjaarsconcert, waarvan de opbrengst is bestemd voor Stichting Muziektalent Almere.

Programma:

19.30 Inloop

20:00 Inleiding Stichting Muziektalent Almere

20.15 Concert

Mozart:

– Sonate in C groot K.V.330

Chopin:

– Ballade 1 in g klein opus 23

– Nocturne in Es groot opus 9 no.2

– Scherzo 2 in bes klein opus 31

21.00 Pauze

21.30 Concert

Schubert:

– Sonate in A groot D 959

Het goede doel: Stichting Muziektalent Almere

Stichting Muziektalent Almere is de opleiding voor jong muzikaal talent in Almere. Zij stimuleert jonge ambitieuze musici om het hoogst mogelijke niveau te bereiken, bereiden de leerlingen voor op het conservatorium. De stichting biedt een opleiding met lessen in muziektheorie, gehoortraining, correpetitie, workshops, projecten, examens en geeft advies op maat.

De opleiding is toegankelijk voor leerlingen t/m 18 jaar voor alle instrumenten en zang met minimaal 2 jaar leservaring. Muziektalent Almere maakt gebruik van ruimtes van CKV Almere.

Willem Brons

De Almeerder Willem Brons is een zeer veelzijdig pianist en thuis in het werk van vele componisten. Hij heeft een omvangrijke muziekcarrière vanaf 1969. Hij geeft recitals en speelt in grote orkesten, zowel in Nederland als internationaal. Daarnaast heeft hij een grote reputatie als docent en ‘lecturer’, geeft regelmatig masterclasses, ook aan jong talent.

Locatie